Przepraszam za odświeżenie. Ja w identycznej sprawie. Czy ktoś ma silnik 1.1, albo coś co pasuje do skrzyni biegów z 1.1? Rocznik 98, Punto I.
Jestem z dolnośląskiego.
Okazało się, że auto, w "którym wystarczy dolewać 100ml oleju raz na jakiś czas" jest autem, które żre 2-3L na 560-600km. Jak? Przepala olej. a nie gubi. Naciąłem się kupując to, nie mam silnika.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 19 Sty 2012 17:53 ]bunczu napisał(a):
Przepraszam za odświeżenie. Ja w identycznej sprawie. Czy ktoś ma silnik 1.1, albo coś co pasuje do skrzyni biegów z 1.1? Rocznik 98, Punto I.
Jestem z dolnośląskiego.
Okazało się, że auto, w "którym wystarczy dolewać 100ml oleju raz na jakiś czas" jest autem, które żre 2-3L na 560-600km. Jak? Przepala olej. a nie gubi. Naciąłem się kupując to, nie mam silnika.
Pozdrawiam.
Panowie, temat do zamknięcia.
Dzięki koledze pies86 mój Punciak został uratowany od przerobu na żyletki. Piotrek, jeszcze raz serdecznie dziękuję.
BTW - handlarze dawali mi za niego ledwo 1000...tłumacząc, że jest biały (zabawne jest to, że sami wsadziliby tam silnik ze szrotu i pogonili go za ponad 2000, bo auto blacharsko idealne, a dodatkowo z oc i przeglądem na rok - dlatego tak bardzo mnie ściskało na myśl o tym, że pójdzie na przemiał jeśli nie znajdę silnika do niego