|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 13:24
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
dzana |
#436540 Wysłany:
01 Lut 2011, 23:21; Temat postu: Stuka i trzęsie silnikiem przy przełączeniu na gaz |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bochnia Rejestracja: 16 Sie 2007, Posty: 393
|
Witam, od dłuższego czasu mam taki problem z jazdą na gazie :otóż, gdy przełączę auto na gaz to czuje takie jakby klekotanie i wibracje z okolic maski, dodatkowo też czuję zapach gazu w kabinie. Dzieje się to zarówno na zimnym jak i na ciepłym silniku. Na benzynie takich rzeczy nie ma.
_________________ Punto 1,2 ELX 75 KM, 1996 benzyna +Lpg
----------------------------------------------------
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mirekstr |
#436640 Wysłany:
02 Lut 2011, 11:35; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Bydgoszcz/Wyrzysk Rejestracja: 10 Lis 2008, Posty: 57
|
NIe jestem specjalistą tym temacie, ale coś tam wiem: Sprawdź dobrze, czy któryś z przewodów (najczęściej ten od reduktora-parownika do wtrysku-litwy wtryskowej) nie jest sparciały lub luźny na końcach lub jakaś uszczelka. A najprościej podjechać do jakiegoś gaziarza i oni maja czujniki to dokoładnije sprawdzą skąd ten zapach gazu i ewentualnie wyregulują/wymienią jakiś przewód lub uszczelke...
Pozdrawiam
Ps: doczytałem z Twojego opisu  , że masz 1.2 75 więc powinieneś mieć listwe wtryskową...
_________________ Punto MK1 1999r, 1.1 55 Sole + LPG Zavoli
Mój (były) kropek: http://fiatpunto.com.pl/post371247.html
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|