|
Obecny czas: 01 Maj 2025, 05:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
djbaster |
#446421 Wysłany:
28 Lut 2011, 01:00; Temat postu: Zegary nie działają |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam mam problem z zegarami w moim punciaku. Ostatnio jadąc w mieście zgasły mi wszystkie zegary w punto (auto działało) zgasło wszystko oprócz czerwonej kontrolki poduszek. próbowałem odpalić kilka razy łudząc się że to coś pomoże i się naprawi lecz nic z tego. Zostawiłem auto pod blokiem poszedłem poszperać w internecie czy coś jest napisane w tej sprawie lecz nic nie poszukałem. Wracam do auta i co widzę chodzi. No to jadę znowu po mieście i jak z zegarkiem w reku po 10min klaps znowu to samo. Podjechałem do mechanika zapytać co to może być sprawdziłem kostki rozkręciłem licznik sprawdzałem nawet wszystkie kostki i okablowanie pod maska kolo bezpieczników, ale najdziwniejsze było to że próbując uruchomić zegary włączyły się one jadąc po dziurach na drodze polnej i raz przy trzaśnięciu maską ponieważ siedział kuzyn mechanik i obserwował w danej chwili zegary nie dotykając ich i w momencie trzaśnięcia włączyły się. Niestety próbując jeździć po dziurach i trzaskając maska już nic się nie działo. Mam dwie takie jakby poszlaki co pomogło naprawić zegary: ochłodzenie auta, i wibracje, trzaskanie itp. ale po pewnym czasie się wyłączają. Czy ktoś może wie o co chodzi? Auto też odpala przy (wyciągniętym) odłączonych zegarach wiec immobilizera nie mam.
Dodam że punto to 1.2 benzyna, 2000 tys. rok i 3 drzwi. To chyba najważniejsze info.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
greg505 |
#446439 Wysłany:
28 Lut 2011, 08:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 07 Sie 2008, Posty: 4521 Pomógł: 42
|
jak masz mozliwosc to przeloz zegary
_________________ bylo Punto2, jest: Grande & Clio2 ph3, oba robia kle kle kle
|
|
Góra |
|
 |
b3liar |
#446497 Wysłany:
28 Lut 2011, 12:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Paliwo: Inne
Województwo: Poza Polską
|
w ten sposob latwo sprawdzisz czy problem lezy w samych zegarach czy w innym miejscu 
Ostatnio edytowany przez b3liar, 28 Lut 2011, 13:18, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
djbaster |
#446531 Wysłany:
02 Mar 2011, 00:51; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dobrze poszukam kogoś znajomego który pożyczy mi zegary i dam znać jak wyszła operacja.
[ Dodano: 02 Mar 2011 00:51 ] Dziś pojawił się kolejny problem w autku, Uciekła masa od pompki paliwa, dobrze ze pompka paliwowa jest pod tylnym siedziskiem podniosłem odkręciłem pokrywę i zrobiłem na krotko ale to problemu nie rozwiązuje coś jest nie tak Panowie.
|
|
Góra |
|
 |
greg505 |
#447405 Wysłany:
02 Mar 2011, 08:16; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
czyli masz problem z masa (na calej karoserii)
|
|
Góra |
|
 |
djbaster |
#447486 Wysłany:
17 Mar 2011, 00:13; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
chyba tak  sprawdziłem wszystkie kostki masy w całym aucie a trochę ich jest i wszystko wyglądało dobrze, brak poluzowań, zaśniedzeń i tego typu spraw. Nie mam pomysłów. Dodam ze sprawdziłem czy licznik ma masę w momęcie kiedy był padnięty i wszystko grało, zasilanie miał. [ Dodano: 17 Mar 2011 00:13 ]Panowie to już przechodzi moje siły! mam nowe ako a po zostawieniu w nocy auta kiedy wracam na rano żeby jechać do pracy już 2 raz ako rozładowane! Co sie dzieje? Brak mi sił na ten samochód zaczynam żałować że kupiłem punto. Podejrzewam że kiedy "ucieka" gdzieś masa i wraca "ona" podczas gdy auto stoi w nocy, dostając ujemne napięcie cala elektronika w aucie się włącza światełko w podsufitce, reflektory, oraz radio + wzmacniacz, wchodząc do auta na rano patrze działa licznik ! pokazuje godzinę! mniej więcej wiem po ilu godzinach się włącza bo zegar startuje i mogę obliczyć. Ale to dla mnie coś nie normalnego. Pomóżcie czy ktoś ma jakieś racjonalne wytłumaczenie co się dzieje z tym autem?
Dodatkowo jak by tego mało poszła uszczelka pod głowica  auto mnie dobija, ale wspominam o tym tyle żeby się wyżalić  bo raczej nie ma nic wspólnego z tamtym problemem
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#453443 Wysłany:
17 Mar 2011, 00:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Paliwo: Benzyna
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
djbaster napisał(a): zaczynam żałować że kupiłem punto.
jak trafisz na skarbonkę to logo czy model nie mają znaczenia.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
djbaster |
#453729 Wysłany:
27 Mar 2011, 21:10; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
buladag napisał(a): djbaster napisał(a): zaczynam żałować że kupiłem punto. jak trafisz na skarbonkę to logo czy model nie mają znaczenia.
OK ale do tematu nie wniosłeś nic ... [ Dodano: 27 Mar 2011 21:10 ]Witam wszystkich po dłuższej nie obecności. Dostałem nowy licznik niby wszystko chodzi ale wsadziłem zegary z obrotomierzem  wszystko chodzi obrotek tez ale mruga wyświetlacz  idzie to jakoś naprawić?
|
|
Góra |
|
 |
Bytuś |
#456910 Wysłany:
27 Mar 2011, 22:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Bytom Rejestracja: 15 Lut 2008, Posty: 1029 Pomógł: 11
|
|
 |
djbaster |
#457276 Wysłany:
28 Mar 2011, 21:58; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dzięki za link ale dziwi mnie trochę ze nigdzie nie ma kompletnie ani słowa jak zrobić samemu osiowanie, a jestem pewny ze w dzisiejszych czasach idzie to zrobić samemu.
|
|
Góra |
|
 |
greg505 |
#457302 Wysłany:
28 Mar 2011, 22:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
ktos pisal ze najnowsza wersja Fiat ECU Scan'a da sie to zrobic
|
|
Góra |
|
 |
djbaster |
#458050 Wysłany:
31 Mar 2011, 18:10; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Panowie chciałem wrócić do tematu licznika, kupiłem nowy z obrotkiem ale stało się dziś to samo co ze starym. Wnioski to nie wina licznika tylko czegoś innego pytanie czego ? licznik pada zapala się kontrolka poduszki. Co jest grane  ?
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|