ogarniałeś już ten temat? zeszła listewka dobrze bez problemu?
[ Dodano: 21 Kwi 2011 19:10 ]
Dziś zdemontowałem jedną stronę. Jutro zabieram się za 2-gą. Jeśli chodzi o demontaż to mogę podpowiedzieć ze lepiej odklejać listwę powoli niż zrobić to szybko z prostego powodu gdy robimy to dość powoli mamy szanse odkleić całą listwę wraz z tym całym paskiem klejącym na który przyklejona jest listwa. Zdecydowanie lepiej jest poświecić więcej czasu na demontowanie listwy niż potem skrobać pozostałości kleju. U mnie jedną listwę udało mi się zdjąć całkiem sprawnie i mało kleju zostało. Z drugą zaś miałem trochę problemu a mianowicie chciałem pośpieszyć i zostało dość dużo kleju.

Kupiłem benzynę ekstrakcyjną i zabawa się zaczęła.

Namacza się szmatkę i szorujemy i wciskamy w ten klej (po małych kawałkach), następnie paznokciem (lub czymś podobnym:)) zdzieramy kawałeczek po kawałeczku

Trzeba to robić dość sprawie gdyż benzyna ekstrakcyjna bardzo szybko paruje. Miłej zabawy
BTW: Jadak Co do kupowania drzwi z listwą to bym się zastanowił na twoim miejscu i od razu kupił bym bez. Co prawda listwę da się zdemontować (tak jak pisałem wyżej) i całkiem nieźle to wygląda. Jednakże z bliska widać ze listwa była na drzwiach. Być może nie na każdych drzwiach po zdemontowaniu jej widać ze listwa była. Ja mam P2FL 5D 2004 i u mnie trochę widać.
Pozdr!