|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 20:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
staH |
#477419 Wysłany:
29 Maj 2011, 16:08; Temat postu: elektryczne szyby z przodu (nie otwiera się od pasażera) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Bolesławiec//łódzkie Rejestracja: 05 Cze 2010, Posty: 1389 Pomógł: 12
|
Wczoraj pojawił się u mnie problem z szybami.
Wsiadam, odpalam, otwieram swoją, otwieram pasażera... i zonk. Nie chciała załapać (słychać tylko stuknięcie przy wciśnięciu przycisku)
Kilka razy jeszcze wcisnąłem i się otwarła, przez resztę dnia działała...
Dzisiaj natomiast wsiadam, podobna sytuacja, moja działa idealnie, a pasażera ni chu chu nie chce się ruszyć.
Ani moimi przyciskami ani tymi od pasażera, słychać tylko to pojedyncze stuknięcie. Zauważyłem też, że kiedy próbuję otworzyć szybę pasażera przyciskami z mojej strony to gasną diody na przyciskach u pasażera, kiedy próbuję otworzyć przyciskami u pasażera to dioda świeci normalnie.
Gdzie może być przyczyna? Auto stoi na słońcu, wczoraj było chłodniej, może coś, gdzieś się grzeje? Problemu takiego nie było. Kabli też żadnych nie tykałem.
_________________ Mam i ja. Punciak 1.2 MPI
Jakieś głośniki, kabelki, duperelki. Radyjka, wzmacniacze, zwrotnice i maty... wziąłbym to wszystko od razu na raty. Car Audio? A co to jest? Nie wiem o co kaman.
jawasaki ty złodzieju. Życzę Ci tego samego na każdym kroku.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
piotr1122 |
#477422 Wysłany:
29 Maj 2011, 16:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Piotr
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: CBR Rejestracja: 17 Mar 2010, Posty: 198 Pomógł: 3
|
|
Góra |
|
 |
staH |
#477424 Wysłany:
29 Maj 2011, 16:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bolesławiec//łódzkie Rejestracja: 05 Cze 2010, Posty: 1389 Pomógł: 12
|
na ten moment powiem tylko, że prawa się nie opuszcza
kiedy działały jedna otwierała się wolniej (ale to była różnica ok 1s), tylko teraz nie jestem w stanie stwierdzić, która to była 
Jakieś głośniki, kabelki, duperelki. Radyjka, wzmacniacze, zwrotnice i maty... wziąłbym to wszystko od razu na raty. Car Audio? A co to jest? Nie wiem o co kaman.
|
|
Góra |
|
 |
Świtek |
#477429 Wysłany:
29 Maj 2011, 16:34; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Ja mam ten temat za sobą
Dokładnie takie same objawy, najpierw od pasażera a później od kierowcy.
Rozbierałem drzwi wyciągałem silniczek ale po podłączeniu do akumulatora działał, smarowałem linki ale nie pomogło. Okazało się że styki się wypaliły w przyciskach w drzwiach. Żeby je wymienić nie trzeba nic rozbierać - wystarczy podważyć śrubokrętem i wymiana zajmuje 5 min.
|
|
Góra |
|
 |
staH |
#477434 Wysłany:
29 Maj 2011, 16:43; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
To szybko mi te przyciski padły... Niedawno (razem z nową tapicerką) robiłem im kompleksowy remont - rozlutowałem całe, wszystkie styki czyściłem papierem ściernym (150 i 500), później lutowanie i działały idealnie...
Dziwne, żeby tak z dnia na dzień. Cóż, będę musiał całą operację powtórzyć chyba. Tylko dlaczego nie mogę tej szyby wcale otworzyć? Jeśli nie moimi to mógłbym tymi od pasażera. A to stało się w jednym czasie... Nie jest realne, żeby obie strony popsuły się w dokładnie tym samym czasie.
|
|
Góra |
|
 |
Mar90 |
#477789 Wysłany:
30 Maj 2011, 13:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 08 Maj 2011, Posty: 274 Pomógł: 8
|
Miałem podobny problem z tym że to nie była wina silniczka. Jeżeli u ciebie słychać ten "stukot" to na pewno nie jest to wina silnika bo wtedy nic byś nie słyszał  .
U mnie to był problem ze ślimacznicą.
Starły mi się "ząbki" które tam były. Jak tylko znajdę kabel od aparatu to wrzucę tutaj zdjęcia.
Takiej ślimacznicy niestety nigdzie samej nie dokupisz. Ja rozwiązałem to w ten sposób że kupiłem nowy podnośnik i z dwóch takich samych; zrobiłem jeden.
Najlepiej poszukać na szrotach takiego punciaka z elektrycznymi szybami.
Sory za jakość zdjęć. Mój aparat nie lubi małych odległości.

Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|