|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 17:01
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Tutak |
#482622 Wysłany:
18 Cze 2011, 09:52; Temat postu: Bieg wsteczny |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dawid
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Czechowice-Dziedzice Rejestracja: 16 Paź 2010, Posty: 252
|
Otóż od pewnego czasu mam problem z wbicie wstecznego biegu tzn nie ma problemu z przesunięciem lewarka w prawo lecz w dół. Odpowietrzyłem sprzęgło, problem zniknął na krótki czas, zaś inne biegi już nie wchodzi płynnie. Od czasu do czasu zdarzy się także problem z wbiciem 5biegu tzn tak jak w przypadku biegu wstecznego jest zaje..... opór lecz wystarczy wysprzęglic i problem znika. Żeby wbic bieg wsteczny jedyną metodą jest na "chama".
Zastanawiam się czy to nie jest wina sprzęgła ponieważ łożysko często się odzywa. Przebieg 61tyś.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
krzysiek23c |
#547650 Wysłany:
11 Lut 2012, 22:13; Temat postu: Re: Bieg wsteczny |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Wersja: S
Województwo: mazowieckie [W]
|
Witam
Mam podobny problem w Punto II 2000r 5D 1.2 S, bieg wsteczny mi wchodzi po kilku próbach i to na "chama", prosba o szybka pomoc jak ktos mial podobny przypadek.
|
|
Góra |
|
 |
Tutak |
#547990 Wysłany:
12 Lut 2012, 18:25; Temat postu: Re: Bieg wsteczny |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dawid
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Czechowice-Dziedzice Rejestracja: 16 Paź 2010, Posty: 252
|
Kolego u mnie pomogło odpowietrzenie sprzęgła. Po odpowietrzeniu problem zniknął na kilka dni po czym znów się pojawił potrwał hmmm 1dzień i do tego czasu nie ma żadnego problemu.
Pozdrawiam
_________________ Punto 2FL 3d topic34677.html <---
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|