STax napisał(a):
A ja mam inne pytanie - jak mierzysz spalanie? Po każdych 100km tankowałeś do pełna?
zawsze tankuje do pełna
pierwszy raz po 100km zatankowąłem do pełna wysłżo 6,36 l
drugo raz po 200km i znowu do pełna 7,7 litra
miedzy czasie zauważyłem ze wąz od powietrzxa był zwalony i takl regulował instalacje teraz wiem ze to tego wina jak go ząłożyłem to spalanie wzrosło (gazownaik potwierdził )
ostatnie po cąłej butli i wysżło ponad 10 litrów czyli zrobiłem 330 km na 32 litrach
dzisiaj zrobiłem regulacje po 1000km i gazownik przyznał sie do bvłedu instalacja była rozkęcona na max i gdy ząłożyłem tenb wąż zaczoł palić wiećej.
[ Dodano: 27 Wrz 2011 21:45 ]PawełG napisał(a):
orgazmorajder napisał(a):
Cos mnie zastnawia mam butle 44 litry napełnia sie na 80 % to wychodzi jakies 35.4 litra a ja wyjechałem do końca butle iwlazło 31,5 litra czyżby zazownik mnie oszukał na butli ??
Gdzie na butli są oznaczenie ( w kole zapasowym )
Do butli powinieneś dostać homologację na papierze. Tam są wszystkie dane techniczne. Regulacja powinna pomóc. No może że masz ''ciężką nogę''.
Co do cięzkiej nogi to nie nie mam poczytaj inny mój temat nawet gdybym miał cięzka noge to i tak nie na tej bryce ale nie nie mam cięzkiej o była wina gazownaika jak pisałem wyżej dzieki.
A co do butli to w papierach jest 44 litry a wchodzi 31,6 litra wyjechałem do zera i zatankowałem własnie tle do odcięcia
powiedziałem gazownikowi to się zbulwrsował że to nie apteka dla mnie to 69 % a nie 80 no chyba ze mnie z butla oszukał gdzie na butli sa oznaczenia jest to butla w zapasie