|
Obecny czas: 14 Cze 2025, 21:27
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
AMG |
#44734 Wysłany:
13 Wrz 2007, 00:07; Temat postu: Jak odpowietrzać? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Cieszyn - Sosnowiec Rejestracja: 26 Lip 2007, Posty: 100
|
Jak odpowietrzyć chłodnice? Muszę uszczelnić termostat, więc czeka mnie wymiana płynu w chłodnicy. Wiem że są tam 2 odpowietrzniki czyli jeden na chłodnicy i drugi...no właśnie gdzie on się znajduje dokładnie? Pozatym jak już naleje płynu to jak tym odpowietrznikiem trzeba "zadziałać" tzn. odkręca się go czy jak? Jakimś kluczem?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kox |
#44737 Wysłany:
13 Wrz 2007, 00:47; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
ja dzisiaj chłodnice wymieniałem w 1,6 i z tego co widziałem ojciec odkrecał taki zaworek na przewodzie z chłodnicy ktory u mnie znajdował sie patrzac z przodu po prawej stronie w okolicach głowicy.
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
wampir_wawelski |
#44751 Wysłany:
13 Wrz 2007, 08:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 17 Lip 2007, Posty: 221
|
nic trudnego, taki zaworek który należy odkręcić kończynami swojej ręki, w schemacie obsługi masz go zaznaczonego, ale gołym okiem powinieneś dojść o co chodzi patrząc na ramę przy chłodnicy.
Podczas zmiany wody staraj się kilka razy zapalić silnik tak aby ciecz poszła w obieg krótki i długi i za każdym razem odpowietrzaj. Dzięki temu teraz nie mam żadnych kłopotów z zapowietrzaniem się układu i woda jest na stałym poziomie.
Miałem ciekawą sytuację, za drugim razem uruchomiłem silnik, i po kilku chwilach coś trzaska w chłodnicy nie miłosiernie. Kontrolka temperatur wody świeci na czerwono a tu dosłownie łomoce. Podejrzewam, że poziom wody był na granicy czujnika który uruchamia wiatrak, po naciśnięciu na przód załączył się.
_________________ Kropek 55s 97r, 1.1, 55KM
Astra II, 98r, 1.8 16v, 116 KM
|
|
Góra |
|
 |
dzana |
#44909 Wysłany:
13 Wrz 2007, 19:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bochnia Rejestracja: 16 Sie 2007, Posty: 393
|
wejdz sobie na www.fiatpunto.org.pl i tam w dziale ZROB TO SAM poszukaj temat " wymiana chlodnicy" tam sa piekne zdjecia  i wszystko napisane co i jak krok po kroku
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|