|
Obecny czas: 26 Kwi 2025, 02:16
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Pawel79 |
#44807 Wysłany:
13 Wrz 2007, 12:41; Temat postu: Nagrzewnica-wymiana krok po kroku? |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Strzelce Op Rejestracja: 13 Wrz 2007, Posty: 2
|
witam
Jestem świeżym posiadaczem PuntkaI mam pytanko odnośnie wymiany nagrzewnicy. Po włączeniu ogrzewania w samochodzie zaczyna dziwnie pachnieć i szyba momentalnie paruje(otwieranie okien nie pomaga),dywaniki są suche, płynu nie ubywa-mimo to podejrzewam nagrzewnicę.Może ma ktoś jakieś zdięcia, czy instrukcję jak się do niej dobrać nie demolując mocowań kokpitu?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
cubus1 |
#44815 Wysłany:
13 Wrz 2007, 12:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: WND Rejestracja: 15 Maj 2007, Posty: 301
|
|
Góra |
|
 |
abdul |
#44821 Wysłany:
13 Wrz 2007, 14:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Przeworsk Rejestracja: 11 Cze 2007, Posty: 136
|
Wie ktoś jaki jest koszt naprawy u mechanika
_________________ świece bosch, cewka bosch, a maszyna nie idiosz
|
|
Góra |
|
 |
kjur |
#44823 Wysłany:
13 Wrz 2007, 14:14; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: OPOLE Rejestracja: 29 Sie 2007, Posty: 88
|
Pawel79 witam ja wymieniałem sam nie dawno nagrzewnicę miałem podobne objawy szyby od razu parowały ale przed próba wymiany sprawdź filtr jeżeli masz klime tak jak kolega napisał ja wymieniałem sam z powodów finansowych bo na warsztacie chcieli 800 zł za wzsystko wymiana + nagrzewnica kosmos jakiś no ale z ziomem postanowiliśmy wymienic sami i udało się dzionek z głowy no i kilka browców nie było łatwo rozebrałem calusieńki kokpit wszystko śrubek sto tysięcy ale daliśmy radę moze zeczywiscie ten link pokazuje jak wymienić bez demontażu próbuj oby ci się udało bo roboty jest troszkę a nagrzewnica po prostu strzeliła rozwarstwiła się zobacz jeszcze czy przy wylocie z nadmuchu pod miejscem na radio nie ma jakis zacieków u mnie były takie niebieskawe od wyciekajacego płynu no i dziwny słodkawy zapach tak tak to on płyn z chłodnicy życzę powodzenia obys nie musiał rozbierac tego w całości pozdrawiam
[ Dodano: 13 Wrz 2007 14:14 ] zapomniałbym koszt wymiany to 100 zł nagrzewnica zamiennik no i browarki w zależności od spustu brzusia ...
_________________ white1 : 19 luty spodek Never enough THE CURE
|
|
Góra |
|
 |
abdul |
#45010 Wysłany:
14 Wrz 2007, 12:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Przeworsk Rejestracja: 11 Cze 2007, Posty: 136
|
mi na warsztacie powiedzieli jakieś 300 zł wymiana z robocizną pewnie nie będe się bawił i zostawie kropka u mechanika
_________________ świece bosch, cewka bosch, a maszyna nie idiosz
|
|
Góra |
|
 |
kjur |
#45027 Wysłany:
14 Wrz 2007, 13:44; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: OPOLE Rejestracja: 29 Sie 2007, Posty: 88
|
abdul dokładnie tak zrób bo szkoda twoich męczarni na prawdę k...a mać to mnie chcieli skroić dobbrze że się nie dałem ale najpierw sprawdź przy dmuchawie pod radiem czy są wycieki no i filtr przeciwpyłkowy jeżeli masz klimę pozdro
_________________ white1 : 19 luty spodek Never enough THE CURE
|
|
Góra |
|
 |
Pawel79 |
#45033 Wysłany:
14 Wrz 2007, 14:03; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Strzelce Op Rejestracja: 13 Wrz 2007, Posty: 2
|
witam Klimy w Punciku nie ma więc filtr nie wchodzi w grę(podszybie otwarłem mimo wrzystko).Dzisiaj zabieramy się ze szwagierkiem do roboty. Dzięki za rady.Pozdrawiam puntomaniaków
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|