|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 07:29
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
nickoo |
#526738 Wysłany:
05 Gru 2011, 22:08; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Grrruby |
#527292 Wysłany:
10 Gru 2011, 12:05; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Norberto
Samochód: Punto Bertone
Silnik: 1.2 16V 86KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: TbG/LbL Rejestracja: 04 Wrz 2011, Posty: 16
|
Próbowałem, i nic... akumulator się prawie rozładował, więc przyniosłem go do domu, bo na mechanika mnie narazie nie stać, więc postoi.
[ Dodano: 10 Gru 2011 12:05 ]
Niestety auta nadal się nie udało odpalić. Świece zostały sprawdzone, i na każdej jest wtrysk... niestety jedna z nich była zawalona olejem, więc ją wyczyściliśmy, lecz nadal to nic nie dało. Czyściliśmy również czujnik położenia wału, i nadal to nic nie dało. Aku został naładowany w pełni, ale to też nie pomogło... Nie wiem co z tym zrobić, myślałem że to mała usterka, ale chyba zanosi się na coś większego... Niestety Maciek_st nie miał przy sobie linki, a i ja jej nie mam, więc nie pociągnęliśmy go... Macie jeszcze jakieś pomysły?
|
|
Góra |
|
 |
Martinezio |
#528489 Wysłany:
12 Gru 2011, 12:35; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Seroki-Village DownTown Rejestracja: 20 Sie 2008, Posty: 495 Pomógł: 19
|
Jak świeca zawalona oleje, znaczy że masz luzy na zaworach. Podreguluj, sprawdź kompresję i zrób próbę olejową. Tyle, że przynajmniej powinien odpalić. Sprawdzałeś guzik odcięcia paliwa k. fotela kierownika? Nie masz gdzieś wycieku paliwa? Pompa na pewno jest sprawna i filtry się nie usyfiły? Może coś zassało z dna i przytkało rurki?
Aha, no i jeszcze warto by zerknąć na rozrząd, czy jest prawidłowo ustawiony i coś nie przeskoczyło o kilka ząbków...
|
|
Góra |
|
 |
Grrruby |
#528516 Wysłany:
12 Gru 2011, 15:03; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Norberto
Samochód: Punto Bertone
Silnik: 1.2 16V 86KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: TbG/LbL Rejestracja: 04 Wrz 2011, Posty: 16
|
Martinezio napisał(a): Jak świeca zawalona oleje, znaczy że masz luzy na zaworach. Podreguluj, sprawdź kompresję i zrób próbę olejową. Tyle, że przynajmniej powinien odpalić. Sprawdzałeś guzik odcięcia paliwa k. fotela kierownika? Nie masz gdzieś wycieku paliwa? Pompa na pewno jest sprawna i filtry się nie usyfiły? Może coś zassało z dna i przytkało rurki?
Aha, no i jeszcze warto by zerknąć na rozrząd, czy jest prawidłowo ustawiony i coś nie przeskoczyło o kilka ząbków... Pewne jest że sam tego nie sprawdzę, więc oddam go do mechanika, jak tylko będzie przypływ kasy...
|
|
Góra |
|
 |
J.Jarek |
#541819 Wysłany:
29 Sty 2012, 11:19; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Puntomaniak |
|
Witam.Mam podobne problemy tylko że z 1.2 75 kucy.Mało jeżdżę,czasami przepalam.Jak mrozy osiągnęły 14stopni zapaliłem ale po kilku sekundach nie wszedł na obroty i zgasł.Ponowne próby nie dały nic.Pompa paliwa działa i daje ciśnienie/rozkręcałem na króćcu/,immo działa,świece dają iskrę i wyglądają znośnie.Nie mam garażu więc na mrozie ciężko dłużej porobić.Czyżby paliwo nie dochodziło do wtrysków?Może spróbować ze starterem w sprayu?Miernik mam ale pewnie lepszy byłby komp do diagnostyki aby ew.błędy szybciej zlokalizować i skasować.Szukajki używałem.Jakieś porady proszę.Pozdrawiam.
_________________ Benek
|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#541822 Wysłany:
29 Sty 2012, 11:33; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
J.Jarek |
#541866 Wysłany:
29 Sty 2012, 13:38; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Puntomaniak |
|
Też obstawiam lód bo na rezerwie stoi kropek.Czekać na odwilż czy odkręcić króciec i suszarka do włosów.
_________________ Benek
|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#541891 Wysłany:
29 Sty 2012, 14:20; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
J.Jarek |
#547898 Wysłany:
12 Lut 2012, 15:05; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Puntomaniak |
|
Po rozmrożeniu w garażu i oględzinach rozrządu okazało się że pasek przeskoczył o 3 zęby więc nie było szans na odpalenie.Przy okazji trochę się podszkoliłem tak więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Dzięki forumowiczom za pomoc i wsparcie a zwłaszcza Szefo 444.Pozdrawiam.
_________________ Benek
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|