|
Obecny czas: 26 Kwi 2025, 02:04
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
suchy468 |
#46531 Wysłany:
21 Wrz 2007, 20:29; Temat postu: wymiana wkładek |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam musiałem wymienić stacyjkę ponieważ padła, mechanik dał mi do kompletu zestaw 4 wkładek, powiedział ze sa do drzwi, klapy i do korka wlewu paliwa, czy ktoś z was wymieniał samodzielnie wkładki, jesli tak czy mógłby sie ze mną podzielić jak to zrobił, i czy da sie wymienić w korku wlewu, fiacik posiada centralny zamek.
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
tbeza |
#46570 Wysłany:
21 Wrz 2007, 23:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: zielona góra Rejestracja: 30 Maj 2007, Posty: 326
|
proponuje wymienic ci sama syacyjke...
najlatwiej sie ja wymienia... trzeba rozebrac kierownice tzn te plastiki... i pozniej zdaje sie wyciagalo sie ja za pomoca kluczyka... tzn wsadzalo sie kluczyk przekrecalo...dokladnie nie pamietam co tam jeszcze bylo do "odblokowania" ale z tym byl najmniejszy problem...
jezeli chodzi o zameki w drzwiach i klapie bagaznika...
z klaty tez latwo zdjac caly zamek bo zdaje sie ze jest na dwie sruby... ale pozniej trzeba wyjac wkladke ktora jest wsadzona w takim plastikowym "koszyku" tez nie trudne ale trzeba uwazac zeby nie polamac tego... najwiecej grzebania przy demontazu zamkow z drzwi wiadomo na poczatek boczki... pozniej dostajemy sie do zamka...
ja sciagnalem wszystko: odkrecic trzeba te sruby z boku drzwi... prowadnice... zamek przymocowany jest do drzwi za pomoca takiej blaszki wciskanej... trzeba ja po prostu wybic... no i znowu trzeba zdejmowac ta plastikowa obudowe o ktorej pisalem wczesniej...
przy zakladaniu zamka ze zmieniona wkladka trzeba pamietac aby przykladac do drzwi ta sama strona bo pozniej zle dolega i ta blaszka ciezko wchodzi...
wszystko jest do zrobienia ale jest troche grzebania...
|
|
Góra |
|
 |
suchy468 |
#47009 Wysłany:
24 Wrz 2007, 08:45; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
A jesli chodzi o wymiane wkładki w korku wlewu paliwa czy ktos to rozbierał, da sie do wymienic samemu??
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|