|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 02:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Ramziii |
#540965 Wysłany:
26 Sty 2012, 18:04; Temat postu: problem z mocą 1,9jtd |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.9 85KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łask Rejestracja: 01 Maj 2010, Posty: 100 Pomógł: 5
|
Witam
Mam problem z moim dizelkiem. Odpalam zimnego i nie ma pełnej mocy nawet jak już się zagrzeje. Dopiero jak jest zagrzany gasze go i odpalam ponownie i pełna moc wraca. Miał ktoś może z was takie objawy?

|
|
Góra |
|
 |
|
|
gimi41 |
#542493 Wysłany:
30 Sty 2012, 21:43; Temat postu: Re: problem z mocą 1,9jtd |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Paweł
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.9 80KM JTD
Wersja: ELX
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Tarnów Rejestracja: 30 Mar 2011, Posty: 25
|
Witam  najprawdopodobniej pada przepływomierz ,weź sciąg kostkę od niego i po zapaleniu auta zobacz czy ma pełną moc ,nieważne czy zimny czy gorący  jak ma pełną moc po odpięciu kostki przepływki to napewno wina przepływomierza 
|
|
Góra |
|
 |
Ramziii |
#542693 Wysłany:
10 Lut 2012, 16:33; Temat postu: Re: problem z mocą 1,9jtd |
|
 |
Puntoświr |
 |
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łask Rejestracja: 01 Maj 2010, Posty: 100 Pomógł: 5
|
też tak myślałem i wymieniłem go, auto chodzi troche lepiej ale ten problem nie ustąpił. Nowy przepływomierz też niezabardzo pokazuje prawidłowe wartości. Dodam że wymieniłem na orginał boscha.  Uploaded with ImageShack.us[ Dodano: 10 Lut 2012 16:33 ]Wstawiam nowe logi dynamiczne na 2 biegu. -Bez indeksu samochod odpalony zimny logi robione po rozgrzaniu - z indeksem "2" samochod odpalony na ciepłym silniku Wykres Przepływki  Uploaded with ImageShack.usWykres ciśnienia dołądowania  Uploaded with ImageShack.usWykres ciśnienia paliwa  Uploaded with ImageShack.usNajgorsze jest to że nowa przepływka pokazuje to samo co stara.

|
|
Góra |
|
 |
marioskarpa |
#547716 Wysłany:
11 Lut 2012, 23:59; Temat postu: Re: problem z mocą 1,9jtd |
|
 |
GPS |
 |
Imię: mario
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Miasto Królów Polskich Rejestracja: 07 Lis 2008, Posty: 2783 Pomógł: 2
|
posprawdzaj łączenia i węże od doładowania, może rozszczelniony układ? ja kiedys jezdzilem ponad pol roku z zerwanym wężem podciśnienia, auto dostało drugie życie po naprawie 
_________________ Była biała kropka mk2 1.2 jest niebieska szybsza kropka jtd 
check >> topic12808-925.html << check
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|