|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 00:36
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mad_luk |
#542384 Wysłany:
30 Sty 2012, 19:18; Temat postu: czujnik wałka rozrządu |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ELX
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
|
Padł komuś kiedyś czujnik wałka rozrządu ten co jet koło korka wlewu oleju na pokrywie zaworów w Punto 2 1.2 8V? Jakie powinny być objawy uszkodzenia za wyjątkiem błędu w kompie?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Emi |
#549496 Wysłany:
16 Lut 2012, 20:28; Temat postu: Re: czujnik wałka rozrządu |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Emilka
Samochód: Punto II 3d
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łdz Rejestracja: 21 Kwi 2009, Posty: 865 Pomógł: 1
|
|
Góra |
|
 |
mad_luk |
#550295 Wysłany:
19 Lut 2012, 13:35; Temat postu: Re: czujnik wałka rozrządu |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 5d
Wersja: ELX
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
|
czy czujnik jest podłączony czy nie silnik pracuje bez zmian kreci się normalnie do końca skali w kompie tylko wywala błąd jak go odłączę. bo tak normalnie nie ma żadnych błędów. silnik z czujnikiem czy bez niego odpala idealnie w każdą pogodę u mnie jest tak ze silnik nie lubi jak mu się daje gazu na wolnych obrotach lekko przymula przez chwile. obroty jałowe lekko falują i nie mogę dodać gazu tak żeby silnik kręcił się 1000rpm bo obroty od razu wzrastają do 1500 a jak puszczę gaz to spadają do tych nominalnych 750.... nie chodzi tu o mój brak wyczucia pedału gazu bo nawet ręcznie przy przepustnicy tak nie mogę ustawić obrotów . przepustnica nowa z czujnikiem TPS i krokowcem linka gazu napięta prawidłowo (nie za lekko nie z mocno). na starej przepustnicy tez tak miałem i między innymi dlatego ją wymieniłem myślałem że pomoże a tu klops
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|