Witam
14 Grudnia 2011 o godz. 10:07 napisałem na swojej stronce o Kropku takie oto zdanie:
Cytuj:
Poza tym po około 70 tysiącach spędzonych w autku to jeszcze mnie nie zawiódł
No i stało się przed chwilą mój Puntolot wrócił do garażu na holu.

Wszystko było ok wyjechałem z garażu przejechałem jakieś 3 km i na V biegu przy 80 km/h klops

Brak reakcji na pedał gazu zredukowałem i nic to samo.. zatrzymałem się i w środku czuć było wibracje od silnika który na jałowym ciężko pracował. Jak dodałem gazu to wkręcał się ale po chwili z pod maski słychać głośny terkot ( tak jakbyście włożyli kawałek plastiku w szprychy rowerowe i zakręcili kołem) Potem ten moment mija i silnik pracuje niby normalnie ale dławi się tak jakby nie palił na wszystkie "gary".
Ostanie zmiany:Cytuj:
[ Dodano: 13 Kwi 2010 17:56 ]
Więc 86 tysia wybiło i 500 zl pękło
Pasek rozrządu
Rolka
Pompa wodna
Kable zapłonowe i świece NGK
Musze jeszcze filtr powietrza wymienić no i niedługo olej...
[ Dodano: 14 Gru 2011 10:07 ]
120 tysia poleciało ...
W tym czasie padło ramię od mechanizmu wycieraczaek i skończyło się wymianą kompletu na Magneti Marelli jakieś 220zł
Zawieszenie w miarę ok ostatnia ścieżka pokazała że jest wszystko w normie.
Czeka mnie wymiana gumowych odbojów na wahaczu bo już ledwo siedzą.
Sprzęgło ok dzielnie się trzyma jak na ten przebieg.
Stuki i trzaski we wnętrzu w normie
Oleju nie bierze ani kropelki
Blacharsko ok natomiast przy jednym nadkolu z rantu delikatnie odstaje lakier muszę to zabezpieczyć Loctitem
Kropek dostał ostanio nowiuteńkie szczęki hamulcowe
Chyba będę musiał jeszcze za jakiś czas podjechać na regulację zaworów bo od ostatniej zleciało już jakieś 40 tysia
Na dzień dzisiejszy 123 kk i awaria opisana powyżej... Mechanikiem to ja nie jestem ale moje teorie są takie:
- woda w paliwie
- przeskoczył rozrząd (chociaż nie miał kiedy)
- sonda lambda padła
- zaczął palić na 3 cylindrach
- cewka
Macie jakieś pomysły ?
...oj coś czuje, że będzie po kieszeni

Aha .. zapomniałem dodać, że "MARCHEWA" ani żadna inna kontrolka się nie zapaliła. Gdyby to była sonda to powinna się zapalić.