|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 03:24
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
matias0803 |
#559812 Wysłany:
16 Mar 2012, 10:37; Temat postu: Pomocy!Nie chodzi na wolnych obroatach,brak mocy! |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Mateusz
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
|
Witam wszystkich,posiadam Fiata Punto 1.2 8v z 2000r.,wymienialem dzisiaj uszczelke pod glowica,nie zrobilem wlasnych znakow tylko ustawialem na oryginalne znaki tzn.znak na gornym walku zgralem ze znakiem na glowicy a kolo zamachowe ustawilem na znak "0",na poczatku mialem problem z odpaleniem ale okazalo sie ze niestety nie do konca trafilem ze znakami przestawilem i samochod zapalil ale chodzi bardzo nie rowno,nie ma mocy i gasnie na wolnych obrotach.Jeszcze jedno przy odpalaniu tzn.kiedy krece rozrusznikiem jest taki moment w ktory rozrusznik prawie staje i po chwili znowu kreci(jakby cos blokowalo)napewno nie jest to wina rozrusznika!Trzeba wcisnac gaz zeby odpalil!Czy spotkal sie ktos z taka sytuacja?Czy mozliwe jest ze rozrzad jest dalej zle ustawiony?Przed pójsciem do domu,ustawilem jesze raz znak na kole zamachowym na 0 i zgrywa sie z tym na walku i glowicy.Prosze o pomoc!
|
|
Góra |
|
 |
|
|
cedec1 |
#559964 Wysłany:
16 Mar 2012, 19:31; Temat postu: Re: Pomocy!Nie chodzi na wolnych obroatach,brak mocy! |
|
 |
Klubowicz |
 |
Imię: Krzysztof
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Emotion
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Nowy Targ Rejestracja: 02 Lis 2011, Posty: 2265 Pomógł: 51
|
przecież to jest oczywiste że źle rozrzad ustawiłeś
_________________ topic57539.html <---- moje Grande Punto z rzeszy
|
|
Góra |
|
 |
kindy92 |
#559971 Wysłany:
16 Mar 2012, 19:47; Temat postu: Re: Pomocy!Nie chodzi na wolnych obroatach,brak mocy! |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Piotrek
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: S
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Cywiny/Baboszewo/Płońsk Rejestracja: 29 Paź 2011, Posty: 82
|
Tak jak kolega powyzej uwazam ze zle ustawiles razrzad
|
|
Góra |
|
 |
matias0803 |
#559978 Wysłany:
16 Mar 2012, 20:00; Temat postu: Re: Pomocy!Nie chodzi na wolnych obroatach,brak mocy! |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Mateusz
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
|
Ok,a czy te znaki ktore podalem sa prawidłowe?Tzn.na gorze znak na kole od walka i wyciecie w glowicy a na dole wybity znak 0 na obudowie od skrzyni i wyciecie na kole zamachowym?
|
|
Góra |
|
 |
cedec1 |
#560014 Wysłany:
16 Mar 2012, 21:28; Temat postu: Re: Pomocy!Nie chodzi na wolnych obroatach,brak mocy! |
|
 |
Klubowicz |
 |
Imię: Krzysztof
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Emotion
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Nowy Targ Rejestracja: 02 Lis 2011, Posty: 2265 Pomógł: 51
|
ja ustawiając rozrząd sugerowałem sie znakami na małym kole na wale i na kole na wałku rozrządu zakładając na nowym pasku widoczne są dwa znaki (takie białe kreski) które po prostu muszą sie zgrać na kółkach zębatych, mam nadzieje że nie składasz rozrządu na starym pasku ?? (po każdym ściągnięciu paska należy go wymienić na nowy)
_________________ topic57539.html <---- moje Grande Punto z rzeszy
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|