slimaq napisał(a):
1) w jaki sposób wymienić uszczelkę pod klawiaturą i czym się kierować przy zakupie. Wiem że dość często cieknie spod niej olej więc chciałbym aby ta chwila gdzie nie cieknie trwała dłużej. Czy nożem zeskrobywać resztkę uszczelki? Czy jakoś odtłuścić miejsce gdzie są przecieki? Czy silikon jest niezbędny?
- Odkręcić śruby,
- zdjąć pokrywę,
- zdjąć uszczelkę,
- wyczyścić miejsce po niej,
- lekko nawilżyć olejem nową uszczelkę,
- przykręcić z odpowiednim momentem.
slimaq napisał(a):
2) Jak wymienić poduszkę pod skrzynią biegów? Czy jest to trudne jakie narzędzia są potrzebne? Czy jest niezbędny kanał? Obrazki mile widziane.
Odkręcasz 2 śruby, zdejmujesz lizaka, przykręcasz nowego.
slimaq napisał(a):
3) Jak często trzeba wymieniać świece i pwn w silniku 1.2 z lpg? (Teraz mają 20k)
Jak nie ma żadnych niepokojących objawów, a szczelinomierz wskazuje prawidłowy prześwit, świece nie są przepalone to wg mnie nie ma sensu ruszać.
slimaq napisał(a):
4) Na progu na całej jego wysokości wyskoczyły purchle z rdzą ale na odcinku ok 6-7 cm jego długości czy w takim przypadku trzeba wymieniać cały próg?
A wiesz co się kryje pod bąblami? Nie? To je zeszlifuj i będziesz wiedział czy musisz próg wymieniać, czy nie

Jak ruda przeżarła profil na wylot, to wiadomo co Cię czeka. Jak tylko tlenek żelaza napuchnął, ale da się go usunąć do czystej blachy, to po co próg wymieniać?

slimaq napisał(a):
5) Na szybie mam mały odprysk czy można to samodzielnie naprawić?
Co znaczy "mały"?