|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 16:36
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
rafalik1 |
#601346 Wysłany:
31 Lip 2012, 14:11; Temat postu: Wymiana Chłodnicy punto 1.7td |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Rafał
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.7 70KM TD
Paliwo: ON
Wersja: SX
Województwo: mazowieckie [W]
|
Witam,
Posiadam Punto 1.7 TD 70km z 97r Wczoraj po przyjeździe do domy (po 2,5h staniu w korku-Warszawa) zobaczyłem na chodniku że wycieka mi płyn z układu chłodzenia zerkam pod samochód a tam widzę mokre u dołu kratki chłodnicy. Musiała się zrobić jakaś dziurka i coś przecieka. Chłodnica to aluminiowa podróba no name którą mam już 3,5roku. Postanowiłem więc wymienić chłodnice i teraz mam pytania.
1 -czy jako laik zdołam sam to zrobić ? może jakiś poradnik. Nie posiadam kanału jedynie podwórko
2 - jaką chłodnicę kupić aluminiową czy miedzianą (bo i takie widziałem na stornie np. inter cars takiej firmy jak THERMOTEC i NRF) chłodnica około 300zł w sklepie w Wołominie polecali valeo za około 390zł na allegro są no name za 150zł. (kiedyś miałem z tego co pamiętam oryginalną czarną i chyba troszkę grubszą teraz mam około 23mm grubości aluminiową)
3-na co zwrócić uwagę przy wymianie chłodnicy
4-jak odpowietrzyć układ po wymianie (dodam że nie chcę całego płynu wymieniać tylko to co samo ucieknie po płyn wymieniałem w serwisie na wiosnę)
Z góry wielkie dzięki za pomoc
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Angry_Us3r |
#601348 Wysłany:
31 Lip 2012, 14:29; Temat postu: Re: Wymiana Chłodnicy punto 1.7td |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: [CIN] Inowrocław Rejestracja: 26 Lip 2011, Posty: 5925 Pomógł: 35
|
Wszystko jest na forum, szukaj.
_________________ Rany boskie, jeżdżę kioskiem
|
|
Góra |
|
 |
rafalik1 |
#601351 Wysłany:
31 Lip 2012, 14:46; Temat postu: Re: Wymiana Chłodnicy punto 1.7td |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Rafał
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.7 70KM TD
Paliwo: ON
Wersja: SX
Województwo: mazowieckie [W]
|
Troszkę poszukałem ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie np o producentów chłodnicy i czy lepiej miedzianą kupić więc proszę jeśli ktoś jest wyrozumiały o odpowiedź
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|