|
Obecny czas: 14 Cze 2025, 07:46
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
artur9295 |
#609227 Wysłany:
02 Wrz 2012, 20:16; Temat postu: Kupno auta |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Artur
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: podkarpackie [R]
|
Witam Mam takie pytanko,pomagam szwagierce w kupnie małego oszczędnego samochodu.Wybór padł na seicento,w związku z tym mam takie pytanie czy ktoś z was miał takowe auto i czy mógłby doradzić na co zwrócić szczególną uwagę podczas zakupu oprócz podstawowych rzeczy.Chcę się dowiedzieć jakie są typowe usterki dla seicento.Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
_________________ Punto 95' Green Valley
Ostatnio edytowany przez artur9295 03 Wrz 2012, 09:38, edytowano w sumie 2 razy
|
|
Góra |
|
 |
|
|
BogdanK |
#609247 Wysłany:
02 Wrz 2012, 21:20; Temat postu: Re: Kupno auta |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Bogdan
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Mar 2012, Posty: 2114 Pomógł: 51
|
Oprócz standardowych oględzin: karoserii (pod kątem wypadkowości i ewentualnej korozji - również podwozie), wycieków z silnika, jazdy próbnej (jak się prowadzi, hamuje, zapala, ewentualne stuki z podwozia) warto również zwrócić uwagę na najczęściej występujące usterki w Siecento, czyli: > defekty silentblocków z tyłu, > wycieki z chłodnicy, silnika i uszczelniaczy półosi napędowych, > przeciekający zbiornik paliwa, > awarie silniczka tylnej wycieraczki, > stan sprzęgła (są słabe), > problemy z synchronizatorami i łożyskami skrzyni biegów (zwłaszcza w silniku 1,1 - który jest bardziej polecany), > ogniska korozji (klapa bagażnika), > problemy z tylnymi hamulcami.
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|