|
Obecny czas: 15 Maj 2025, 07:22
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kolo12 |
#614723 Wysłany:
27 Wrz 2012, 09:12; Temat postu: Metaliczne dzwieki przy przyspieszaniu w okolicy pr. przodu |
|
 |
Puntomaniak |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ELX
Województwo: łódzkie [E]
|
Witam Zauwazylem przy przyspieszaniu ze z okolic prawego przodu wydobywa sei metaliczny dzwiek. Dzwie ksłychac tylko jak dodaje gazu. Co to moze byc? Łozysko?? Ale wtedy by bylo słychac jak jade, a nie tylko jak przyspieszam. Kilka dni temu miałem scharatana felge i musialem wymienic na nowa. Czy moze to byc przyczyna ze cos sie uszkodzilo. ALe dopiero od 3-4 dni słysze te metaliczne dzwieki. Nie bardzo moge teraz oddac auta do mechanika. Mozna kilka dni nim pojezdzic?
[ Dodano: 27 Wrz 2012 09:12 ]
Okazalo sie ze te dzwiek isłychac jak dodaje gazu nawet jak auto nie jedzie. Czyli cos musi byc z zasilaniem gazem/benzyna.(nie kolo) 2 tyg temu wymieniali mi wtryskiwacze do gazu - moze cos z tym??? JAkies sugestie. Wieczorem otworze maske i poslucham skad dzwieki dokladnie dochodza...
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bisturator |
#620375 Wysłany:
18 Paź 2012, 11:21; Temat postu: Re: Metaliczne dzwieki przy przyspieszaniu w okolicy pr. prz |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 21 Lut 2011, Posty: 9
|
Trochę czasu minęło, ale nie ma odpowiedzi, to się podzielę. Nie wiem co dokładnie słyszysz, "metaliczne dźwięki" mogą oznaczać wiele rzeczy, ale objawy miałem podobne. Po małej przygodzie z garbem na drodze wygięła mi się do góry dolna rozpórka zawieszenia przedniego. Gdy silnik był obciążany i przesuwał się na poduszkach wydech dzwonił o ten element zawieszenia. Sprawdź po prostu czy silnik na poduszkach nie ma na tyle luzu, że dotyka czegoś, co znalazło się w "przestrzeni życiowej" silnika w wyniku zdarzenia, które "scharatało" felgę.
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|