|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 00:11
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Pawelec90 |
#620733 Wysłany:
20 Paź 2012, 02:44; Temat postu: Papierowa uszczelka przepustnicy - smarować? |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Paweł
Samochód: Punto I 5d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sole
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 21 Maj 2011, Posty: 631 Pomógł: 9
|
Jak to mówią - kto smaruje, ten jedzie A poważnie, to wyciąłem uszczelki przepustnicy. Papier dostałem od mojego mechanika, który robi z niego tego typu rzeczy. Nie wiem co to za materiał, ale raczej nie przypomina arkuszy sprzedawanych w internecie, teoretycznie o specjalnym przeznaczeniu na uszczelki. Ale jest dość ciasno prasowany, nie strzępi się, więc chyba O.K. Zastanawiam się tylko, czy zakładać tak jak jest, czy przesmarować, np. Extra Virgin 10W40  . Spróbowałem na kawałku i dość ładnie wciąga oliwe, nie "kapcanieje"  . Zastanawiam się tylko, czy po założeniu nie zacznie się mocno pocić robiąc ogólnie pojęty chlew w dolocie  .
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Angry_Us3r |
#620751 Wysłany:
20 Paź 2012, 10:11; Temat postu: Re: Papierowa uszczelka przepustnicy - smarować? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Samochód: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: [CIN] Inowrocław Rejestracja: 26 Lip 2011, Posty: 5925 Pomógł: 35
|
Hmm, dobre pytanie. Ja mam założony mixer gazowy na "sucho" i jest ok.
_________________ Rany boskie, jeżdżę kioskiem
|
|
Góra |
|
 |
Pawelec90 |
#620935 Wysłany:
21 Paź 2012, 03:02; Temat postu: Re: Papierowa uszczelka przepustnicy - smarować? |
|
 |
Puntoświr |
|
Wiesz, mi to nie wiele mówi  . Wstyd się przyznać, ale żyjąc w kraju LPG płynącym, nawet za bardzo nie wiem do czego służy "mikser" (mogę się domyślać  ), a konkretnie, jakie warunki tam panują  . P.S. Sam robiłeś uszczelkę, mechanik robił, czy firmówka?
|
|
Góra |
|
 |
Angry_Us3r |
#620947 Wysłany:
21 Paź 2012, 09:32; Temat postu: Re: Papierowa uszczelka przepustnicy - smarować? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Samochód: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: [CIN] Inowrocław Rejestracja: 26 Lip 2011, Posty: 5925 Pomógł: 35
|
Firmówka, mixer to po prostu nakładka na przepustnicę, która nachodzi rozstawem na jej szpilki i tworzy całość. Ale sam się ciekawię, czy jest to dobrze zrobione, na sucho, czy lepiej poprawić - także nie powiedziałem, że na sucho znaczy dobrze  A warunki panują nawet gorsze.
_________________ Rany boskie, jeżdżę kioskiem
|
|
Góra |
|
 |
Pawelec90 |
#620986 Wysłany:
21 Paź 2012, 12:56; Temat postu: Re: Papierowa uszczelka przepustnicy - smarować? |
|
 |
Puntoświr |
|
Hmm... w sumie racja, że ciężko się sugerować tym, że to firmówka  . Do termostatu też dają papierową uszczelkę, a tutaj jakoś miałbym wątpliwości składać na sam papier 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|