|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 17:13
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Ronaldo |
#629703 Wysłany:
06 Gru 2012, 07:43; Temat postu: padnięty bendix czy elektromagnes ? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: EMIL
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Witam,
mam pytanie do bardziej doświadczonych posiadaczy Kropka. Od pewnego czasu mam problem z odpaleniem Kropka. Po przekręceniu stacyjki słychać jakiś dziwny dźwięk jakby coś się kręciło ale na pewno nie jest to rozrusznik. Zawsze palił od pierwszego ale ostatnimi czasy zdarza się że trzeba długo kręcić. Słyszałem opinię, że może to być nie odbijający bendix, albo problem z elektromagnesem. Czy można jakoś jedno z tych rzeczy wykluczyć żeby nie wymieniać niczego na darmo ? Czy jeśli faktycznie jest problem z bendixem to czy można go bez problemu dostać w sklepie motoryzacyjnym ?
Liczę na waszą pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
tomar |
#629786 Wysłany:
06 Gru 2012, 16:59; Temat postu: Re: padnięty bendix czy elektromagnes ? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: tomek
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Nowa Ruda Rejestracja: 15 Maj 2012, Posty: 217 Pomógł: 2
|
Zazwyczaj bendix zużyty zgrzyta,a elektromagnes stuka i przygasają kontrolki.Jak długo kręcisz rozrusznikiem i normalnie kręci, nic nie zgrzyta i nie stuka to sprawdź kable i świece.
|
|
Góra |
|
 |
Bryckas |
#630955 Wysłany:
12 Gru 2012, 16:39; Temat postu: Re: padnięty bendix czy elektromagnes ? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.6 8V 90KM
Wersja: ELX
Województwo: Poza Polską
|
Ronaldo napisał(a): Po przekręceniu stacyjki słychać jakiś dziwny dźwięk jakby coś się kręciło ale na pewno nie jest to rozrusznik Ronaldo napisał(a): ostatnimi czasy zdarza się że trzeba długo kręcić. No to kręci, czy nie??? Kiedy to się dzieję? Na zimnym, ciepłym? Kontrolki przygasają? Coś chroboli przy tym? opisz dokładnie co i jak i kiedy, to się pomoże...
_________________ Moje primary auto- FORD MONDEO 2.5 V6 170PS w pełnej opcji. KOMBI 1999 z podtlenkiem LPG
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|