|
Obecny czas: 29 Maj 2025, 09:04
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
matadorRS |
#642286 Wysłany:
31 Sty 2013, 21:16; Temat postu: Uturbianie 1.6 osprzetem z GT Turbo |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Bartek
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.9 80KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: HLX
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Planuje zakup kropka. Jak że miałem wcześniej Seja z 1.2 75 to najpierw planowałem zakup takiegoi uturbienie go. Ale wyczytalem na forum że można łatwo uturbić 1.6 gratami od Punta GT Turbo. Opisze mi ktoś tą modyfikacje. Wszystko pasuje P&Play czy trzeba się mocno narzeźbić? Co m będzie potrzebne? - Kolektor wydechowy - Kolektor ssacy - Turbina - wtryski - komp (czy trzba świnie jakąś) - przpustnica - jakies IC - orurowanie Podobno tłoków nie trzeba ruszać.
Coś jeszcze?
_________________ Seicento 1.2 75KM +podłubane na 85KM Punto II HGT Seicento 900 Punto 1.6 90KM (czeka na Turbo) Punto II 1.9 JTD.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dzikidaniel |
#642341 Wysłany:
31 Sty 2013, 23:22; Temat postu: Re: Uturbianie 1.6 osprzetem z GT Turbo |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Szukajka nie działa? Jedno takie jeździ i jest opisane na forum. Wystarczy poszukać. Dla leniwych temat: link
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
matadorRS |
#642487 Wysłany:
01 Lut 2013, 15:59; Temat postu: Re: Uturbianie 1.6 osprzetem z GT Turbo |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Bartek
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.9 80KM JTD
Wersja: HLX
Województwo: dolnośląskie [D]
|
dzikidaniel napisał(a): Szukajka nie działa? Jedno takie jeździ i jest opisane na forum. Wystarczy poszukać. Dla leniwych temat: linkA znajdź mi tam odpowiedź na moje pytanie. Bo ja nie znalazłem oprócz tego że trzba osprzęt z Punto GT. A pytanie brzmi co jeszcze i co trzeba rzeźbić żeby wszystko grało.
_________________ Seicento 1.2 75KM +podłubane na 85KM Punto II HGT Seicento 900 Punto 1.6 90KM (czeka na Turbo) Punto II 1.9 JTD.
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#642491 Wysłany:
01 Lut 2013, 16:10; Temat postu: Re: Uturbianie 1.6 osprzetem z GT Turbo |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Nic. Jak zdobędziesz osprzęt, wiązki, czujniki i kompa to nic więcej Ci nie potrzeba. No jeszcze by smarowanie turbo trza pociągnąć z przodu oraz zrobić spływ w misce bądź wymienić na tą z GT. 1.6 to bliźniacza konstrukcja jak 1.4 w GT. Kornat miał swego czasu u siebie blok z 1.6 w GT i śmigał. Z tego co pamiętam to blisko 200KM w nim zrobił zanim nie zaczął modzić.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
Tomek040982 |
#642612 Wysłany:
02 Lut 2013, 00:37; Temat postu: Re: Uturbianie 1.6 osprzetem z GT Turbo |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Wersja: Active
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa/Marki Rejestracja: 06 Mar 2008, Posty: 696 Pomógł: 6
|
matadorRS napisał(a): dzikidaniel napisał(a): Szukajka nie działa? Jedno takie jeździ i jest opisane na forum. Wystarczy poszukać. Dla leniwych temat: linkA znajdź mi tam odpowiedź na moje pytanie. Bo ja nie znalazłem oprócz tego że trzba osprzęt z Punto GT. A pytanie brzmi co jeszcze i co trzeba rzeźbić żeby wszystko grało. Jak znalazłeś odpowiedni temat to nie zakładaj drugiego tylko zadaj swoje pytanie na istniejącym. Dla Ciebie żadna różnica , a na forum będzie zachowany porządek.
_________________ Czerwony Fiat 126P Silnik 0.65 21 KM 1982r. Biały Fiat Panda 0.8 34 KM 1986r. Zielone MK1 1.6 88KM 1995r. Niebieskie GP 1.3 75 KM 2007r.

PuntoMazowszeTeam
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|