|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 07:47
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
robalwow |
#648536 Wysłany:
27 Lut 2013, 20:53; Temat postu: Przerywa i brak mocy |
|
 |
Puntomaniak |
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Problem powstał jakies 2 dni temu, auto po dodaniu gazu potrafiło przerwac z 3 razy i szło wczoraj juz coraz czesciej. Dzisiaj wracajac z miasta juz wgl co chwile poczytałem na forum zeby odłaczyc aku no to odłaczyłem dałem do ładowania na 3 godz profilaktycznie, podłaczyłem odpaliłem zagrzał sie do właczenia wentylatora poszedłem do domu, pojechałem na miasto jakies 15 km i w drodze powrotnej pod gore jak leciałem na 3 biegu to z ledwoscia na 2 wyszedł;/ co moze byc?? silnik 1.1 bez gazu
|
|
Góra |
|
 |
|
|
panek088 |
#648538 Wysłany:
27 Lut 2013, 20:58; Temat postu: Re: Przerywa i brak mocy |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Marcin :)
Województwo: wielkopolskie [P]
|
opisz dokładniej...opcji moze byc wiele...
|
|
Góra |
|
 |
robalwow |
#648540 Wysłany:
28 Lut 2013, 21:45; Temat postu: Re: Przerywa i brak mocy |
|
 |
Puntomaniak |
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Faluje mi wskazówka od obrotów ponizej 2tys, powyżej chodzi normalnie wskazówka, na zimnym chodzi prawie ze normalnie czasami przerywa troche, ale jak juz sie rozgrzeje tak pod góre to zaczeło mi sie to dziać, coś czuje ze to sonda bo ojciec w vectrze mial tak samo krotkie trasy ok ale dłuższa 3 osoby w aucie i pod tą samą góre też z ledwoscią na 2.
[ Dodano: 27 Lut 2013 20: ]
I jak dodam gazu delikatnie żeby silnika nie cisnąć to jakos próbuje jechać
[ Dodano: 28 Lut 2013 20: ]
Dzisiaj troche poszperałem odłaczyłem sonde chodzi tak samo jak sie zagrzeje tak do 90stopni gorzej wchodzi na obroty, przy 5,5 zapala sie marchewka po czym schodzi z obrotow i marchewka gasnie, na biegu jałowym ma około 1,5tys obrotów, Jeszcze jutro wyczyszcze bak bo dzisiaj odkryłem ze wokól filterka na pompie w tym koszu jest benzyna z czarnym szlamem;/
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|