|
Obecny czas: 16 Maj 2025, 06:37
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 18 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Arooo |
#651731 Wysłany:
14 Mar 2013, 11:18; Temat postu: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Arek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
|
Witam Kupiłem niedawno GP, i nie wiem czy ten typ tak ma?? Mianowicie po deszczu jak otworzę tylną klapę to z dolnych dziurek i z górnej (tam gdzie wychodzą przewody) leje się woda. Czy to normalne ????
|
|
Góra |
|
 |
|
|
pawelsgp |
#651847 Wysłany:
14 Mar 2013, 19:06; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Pawel
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Swidnica Rejestracja: 14 Kwi 2012, Posty: 80
|
Ja od roku mam GP i w moim też tak jest. Powinno byc teoretycznie odwodnienie na dole klapy. Generalnie się do tego przyzwyczaiłem. Ale ciekawe jak inni forumowicze.
|
|
Góra |
|
 |
wojtek1967 |
#651850 Wysłany:
14 Mar 2013, 19:28; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Wojtek
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Lounge
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Zamość k/Bydgoszczy Rejestracja: 15 Paź 2010, Posty: 380 Pomógł: 7
|
|
Góra |
|
 |
Arooo |
#651892 Wysłany:
14 Mar 2013, 22:23; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dzięki za szybką odpowiedź. Mam nadzieję że przez to klapa nie zgnije 
|
|
Góra |
|
 |
Łodziak |
#652013 Wysłany:
15 Mar 2013, 15:51; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Inny
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 08 Mar 2008, Posty: 1501 Pomógł: 31
|
|
Góra |
|
 |
Arooo |
#652087 Wysłany:
15 Mar 2013, 21:19; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Łodziak napisał(a): http://fiatpunto.com.pl/topic2030.html Dzięki Temat można zamknąć.
|
|
Góra |
|
 |
tzok |
#658099 Wysłany:
07 Kwi 2013, 14:56; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Miejscowość: Bielsko-Biała/Sosnowiec Rejestracja: 28 Lip 2007, Posty: 415 Pomógł: 2
|
|
Góra |
|
 |
Sebooo |
#666289 Wysłany:
10 Maj 2013, 08:25; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Seba
Samochód: Abarth Punto Evo
Silnik: Inny
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Sty 2010, Posty: 2559 Pomógł: 12
|
|
Góra |
|
 |
bonku |
#674031 Wysłany:
10 Cze 2013, 09:27; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto Evo 5d
Miejscowość: Bolesławiec Rejestracja: 06 Sty 2009, Posty: 411 Pomógł: 2
|
U mnie woda była w kole zapasowym i to dość sporo. Po oględzinach i dedukcji co i jak wyszło, że przez uszczelkę tylnej wycieraczki się leje, tym bardziej że o na taka jakaś luźna jest i po każdym myciu (szczególnie wysokociśnieniowo) po otwarciu klapy zostawał zaciek przez środek szyby. Rozebrałem więc klapę, i na wewnętrznej stronie tapicerki klapy ujrzałem taki oto widok.   a na samej klapie, pod otworem na wycieraczkę (już po robocie) widać ile syfu się tam przelewało.  Robota była krótka, silikon w rękę i uzupełnić nieszczelności  Oczywiście na drugi dzień usunąłem nadmiar i teraz mam nadzieję że już zapas pływać nie będzie.
_________________ [center]Punto Evo 1.4 Dynamic Blue&Me
|
|
Góra |
|
 |
michal55yh |
#674034 Wysłany:
10 Cze 2013, 09:38; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Michał
Wersja: Active
|
Mi na szczęście do środka woda się nie leje ale z klapy zawsze wylewa się jej sporo... Raz nawet na głowę 
_________________ Kia Sportage 1.7CRDI MY2012 Fiat Grande Punto 1.4 8V 2007
|
|
Góra |
|
 |
talsen |
#831445 Wysłany:
29 Lis 2017, 12:37; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 31 Paź 2007, Posty: 237
|
Witam Zastanawiam się skąd u mnie w bagażniku po lewej stronie,pod dywanikiem ,zbiera się woda. Wykładzina po lewej stronie ściany bagażnika jest sucha ,a podłoga mokra. Nie mogę ustalić skąd tam woda. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał?
|
|
Góra |
|
 |
adamcior |
#831451 Wysłany:
29 Lis 2017, 13:51; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Moderator |
 |
Samochód: Punto Evo 5d
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 17 Kwi 2010, Posty: 1264 Pomógł: 11
|
|
Góra |
|
 |
talsen |
#831487 Wysłany:
30 Lis 2017, 13:04; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Dziękuje, jak tylko będzie odpowiednia pogoda sprawdzę.
|
|
Góra |
|
 |
desable |
#831516 Wysłany:
30 Lis 2017, 20:18; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: mazowieckie [W]
|
U mnie lecialo przez otwory, ktorymi ida przewody swiatel tylnych - na laczeniu swiatel i blachy. Zakleilem uszczelniaczem dekarskim do blach i na razie sucho.
Pozdrawiam, Adam
|
|
Góra |
|
 |
talsen |
#831541 Wysłany:
30 Lis 2017, 22:25; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
desable napisał(a): U mnie lecialo przez otwory, ktorymi ida przewody swiatel tylnych - na laczeniu swiatel i blachy. Zakleilem uszczelniaczem dekarskim do blach i na razie sucho.
Pozdrawiam, Adam Lampa była pierwszym podejrzanym, ale tam nie cieknie ,sprawdzałem. Zastanawiam się czy uszczelka tylnej klapy bagażnika nie przepuszcza wody. Dzięki za poradę.
|
|
Góra |
|
 |
Paul123 |
#831546 Wysłany:
30 Lis 2017, 23:09; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Paweł
Miejscowość: SMI Rejestracja: 05 Paź 2010, Posty: 94
|
Miałem ten sam problem i długo dochodziłem skąd mam wodę w kole zapasowym oraz dlaczego przy otwieraniu klapy leje się woda po wew. stronie szyby na półkę bagażnika/do bagażnika, aż w końcu doszedłem co jest powodem. U mnie woda lała się do klapy przez zbyt luźną uszczelkę wycieraczki szyby. Załatwiłem nową gumkę, ale pomimo kilku prób nie udało mi się ściągnąć wycieraczki (co jest konieczne, aby wymienić gumkę na nową), więc podważyłem dookoła zamontowaną fabrycznie gumkę i napchałem tam czarnego silikonu, czyli pomiędzy szybą a gumką oraz pomiędzy plastikową tulejką ośki wycieraczki i gumką. Problem zniknął jak ręką odjął, w bagażniku sucho i z klapy nic się nie wylewa przy otwieraniu.
Jak widać problem z tą gumką się powtarza.
_________________ Było: Punto 2 FL 1.2 60KM SOUND Jest: GP 1.4 77KM Dynamic B&Me
|
|
Góra |
|
 |
Atr3ju |
#831548 Wysłany:
02 Gru 2017, 09:50; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
|
Dziś z ciekawości zajrzałem na tylną wycieraczkę i uszczelka nie była poprawnie zamontowana. Teraz wiem skąd u mnie również podczas ostatniej ulewy wylewała się woda z tych czarnych gumowych odbojników.
[ Dodano: 02 Gru 2017, 09:50 ]
Wczoraj podszedłem do tematu drugi raz, zaglądając z ciekawości na dół klapy. Tam są po lewej i prawej stronie takie gumowe uszczeleczki tych miejsc z których ma wylatywać woda. Po prawej stronie woda mi wylatuje w trakcie deszczu, natomiast z lewej woda lała się dopiero jak dźwignąłem maskę z odbojnika. Powód taki że uszczelka z lewej strony była cała tzn. przytkała cały wylot dlatego woda stała w tym miejscu. Wystarczy tą uszczelkę gumową wyjąć i uciąć jej dolny kawałek tak aby było ujście wody i to chyba tyle z usprawnieniem kapiącej klapy.
|
 |
talsen |
#831586 Wysłany:
02 Gru 2017, 11:22; Temat postu: Re: Klapa tylna cieknie woda ze srodka. Też tak macie ??? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Paul123 napisał(a): Miałem ten sam problem i długo dochodziłem skąd mam wodę w kole zapasowym oraz dlaczego przy otwieraniu klapy leje się woda po wew. stronie szyby na półkę bagażnika/do bagażnika, aż w końcu doszedłem co jest powodem. U mnie woda lała się do klapy przez zbyt luźną uszczelkę wycieraczki szyby. Załatwiłem nową gumkę, ale pomimo kilku prób nie udało mi się ściągnąć wycieraczki (co jest konieczne, aby wymienić gumkę na nową), więc podważyłem dookoła zamontowaną fabrycznie gumkę i napchałem tam czarnego silikonu, czyli pomiędzy szybą a gumką oraz pomiędzy plastikową tulejką ośki wycieraczki i gumką. Problem zniknął jak ręką odjął, w bagażniku sucho i z klapy nic się nie wylewa przy otwieraniu.
Jak widać problem z tą gumką się powtarza. Dzięki za poradę, będę dalej walczył. Jak naprawie to napiszę.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 18 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|