|
Obecny czas: 11 Maj 2025, 07:01
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
tombig |
#59218 Wysłany:
31 Paź 2007, 23:30; Temat postu: wymiana poduszki silnika i krzyżaka półosi a drgania |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Po zerwaniu poduszki silnika co skończyło się m.in. zerwaniem przegubu mechanik założył nową poduchę oraz wymienił krzyżak na półosi. Obecnie szczególnie na luzie i pierwszym biegu czuć drgania które przenoszą się z silnika na karoserię m.in. kierownicę. Czy objawy miną po jakims czasie w wyniku dotarcia się części czy powinienem raczej zakładać że coś spartolono i nie do końca wyregulowano?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
tom_1969 |
#112078 Wysłany:
05 Kwi 2008, 18:50; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Właśnie mam ten sam problem.
Po wymianie poduchy silnika, odczuwalne są drgania.No nie chodzi tak jak przed wymianą (czuć wibracje na kierownicy).Dodaję gazu powyżej 1000 obr/min i jest ok.Czy po pewnym czasie te objawy się uspokoją,jak się wszystko dotrze (gumy) ?Było też wymieniane sprzęgło.
A może to co innego?
|
|
Góra |
|
 |
kgorka |
#112129 Wysłany:
05 Kwi 2008, 20:59; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 24 Lut 2007, Posty: 297
|
Ha i tu jest problem bo sam walcze z poducha pod skrzynia. Raz to to ze poducha nowa a dwa to czy macie fabryczne czy rzemiosło za 70zł, pewnie to drugie.. mam racje?
|
|
Góra |
|
 |
tom_1969 |
#112135 Wysłany:
05 Kwi 2008, 21:17; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Sęk w tym że nie wiem co założyli mechanicy.Dzisiaj odebrałem auto.
[ Dodano: 05 Kwi 2008 21:17 ] Sprawdziłem fakturę na poduchę:
Poduszka silnika,cena 45 zł. ???? To chyba rzemiosło.
Czyli co? Bubel?
|
|
Góra |
|
 |
kgorka |
#114490 Wysłany:
12 Kwi 2008, 13:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 24 Lut 2007, Posty: 297
|
U mnie na złomie za orginalną poduche chcą 70zł a nowa około 150zł. 45zł to to napewno rzemiosło i nie za dobre. Jestem ciekaw jakby tak podmienić z jakiegoś innego auta tzn innego Punta.
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#114994 Wysłany:
14 Kwi 2008, 03:16; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
jeśli te drgania są głównie podczas ruszania to obstawiam na przdnią poduszkę skrzyni, miałem tak i wymieniłem na używkę i jest git.
Sprzawdziłem to w taki sposób, iż przewiązałem ten kielich poduszki z oczkiem pod zdeżakiem, które jest zaczepem karoserii. Przewiązałem to mocnym stalowym drutem by nwet nie drgnęło i objawy ustały, jeśli w jakiś sposób uda się napiąć jakiś sznur/linę to też można sprawdzić...
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
tom_1969 |
#115055 Wysłany:
14 Kwi 2008, 11:00; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Po ok tygodniu jazdy, drgania powoli ustają.Myślę że poducha się powoli dopasowywuje.Tak że nie ma się czym przejmować.
Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|