|
Obecny czas: 04 Maj 2025, 07:20
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gozmak |
#660234 Wysłany:
15 Kwi 2013, 19:09; Temat postu: Problem z alarmem i centralnym |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Kamil
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
|
Witam serdecznie Po mozolnym poszukiwaniu podobnego tematu postanowiłem założyć nowy ponieważ w starszych nie znalazłem dostatecznej porady co do mego problemu Tak więc.. pewnego czasu musiałem podładować akumulator więc odpiąłem go od samochodu. Przy ponownym podłączeniu do akumulatora samochód się uzbroił- naturalna rzecz.Przy próbie rozbrojenia alarmu pilotem samochód nie reagował,czyżby z pilotami stało się coś złego? dodam że bateria była nowa. Co dolega pilotom ? niestety alarm musiałem wyłączyć i teraz nie mam centralnego  Mój alarm to Cheetah.Pozdrówki 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mp3zenek |
#660275 Wysłany:
15 Kwi 2013, 21:42; Temat postu: Re: Problem z alarmem i centralnym |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Silnik: 1.8 16V 130KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: HGT
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Witam Prawdopodobnie rozkodował się pilot w alarmie. Czy dioda na pilocie świeci dość mocnym światłem czy też ledwo je widać. Jak ledwo to bateria do wymiany. Prawdę mówiąc nie wiem która wersje alarmu posiadasz czy ze stałym kodem czy też zmiennym, ale załączę Tobie opis jak programować pilota w tym alarmie (znaleziony w sieci). Może to pomoże. Opis jest do tego alarmu: Cheetah CH-AE BASIC 
_________________ Pozdrawiam
mp3zenek
- Statystyki spalania mojej HaGieTki
|
|
Góra |
|
 |
Gozmak |
#661095 Wysłany:
18 Kwi 2013, 21:57; Temat postu: Re: Problem z alarmem i centralnym |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Właśnie sęk w tym że baterie mam nową i ani w jednym ani w drugim pilocie nie świeci ta dioda przy wciskaniu guzików  Nie wiem jaki posiadam alarm ale mam taki klucz na zdjęciu pozdrówki
Załączniki: |
7787689500_1329467775.jpg [ 23.84 KiB | Obejrzany 4947 razy ]
|
|
|
Góra |
|
 |
mp3zenek |
#661204 Wysłany:
19 Kwi 2013, 08:40; Temat postu: Re: Problem z alarmem i centralnym |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Witam
Jeśli nie świecą się diody w pilotach to obstawiał bym że to w nich jest coś uszkodzone. Nie obraź się ale mogłeś np. źle włożyć baterię (plus do minusa, zamiast plus do plus), zaczął bym o sprawdzenia tego i umieścił bym baterie na odwrót. Jak po naciśnięciu będzie świecić dioda w pilocie to znaczy że problem rozwiązany. Drugim problemem mogą być uszkodzone microstyki w pilotach i nie łączą gdy naciskasz przycisk. Z drugiej strony to dziwne że obydwa piloty w jednym czasie się uszkodziły w taki sam sposób (nie świecą się im diody po naciśnięciu). Tak że tu bym obstawiał że to coś z baterią raczej.
mp3zenek
|
|
Góra |
|
 |
Gozmak |
#661351 Wysłany:
19 Kwi 2013, 20:50; Temat postu: Re: Problem z alarmem i centralnym |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Sprawdziłem tak jak pisałeś i nic, zero reakcji  nawet na nowej baterii nie działają.. najgorsze jest to że w instrukcji pisze "Uzbroić i rozbroić alarm działającym pilotem" ale jak Ja mam to zrobić jak oba są uszkodzone? obawiam się że naprawa pilotów wyjdzie tyle samo co nowe centralne..
|
|
Góra |
|
 |
mp3zenek |
#661396 Wysłany:
19 Kwi 2013, 23:00; Temat postu: Re: Problem z alarmem i centralnym |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Witam Naprawa pilotów we własnym zakresie nie będzie droga, jeśli są uszkodzone mikrostyki (cena jednego to około 3zł). Możesz spróbować zwierać nóżki od mikrostyku i zerkać czy dioda zaświeci, jak zaświeci to masz winowajcę. Na allegro możesz kupić płytkę do pilota w cenie 40zł a całego pilota w cenie 90zł. http://allegro.pl/cheetah-plytka-pilota-alarmu-staly-kod-2-przyciski-i3171952076.htmlhttp://allegro.pl/cheetah-pilot-szary-obudowa-pilota-alarmu-klapka-i3122166874.htmlNiestety nie wiem czy będą one odpowiednie bo nie wiadomo jaki dokładnie masz alarm. Jeśli zwieranie nic nie pomoże to chyba będziesz musiał udać się do jakiegoś elektryka/elektronika żeby sprawdził miernikiem czy wszystko z pilotami jest okej. Niestety bardziej na odległość nie jestem w stanie pomóc.
mp3zenek
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#661900 Wysłany:
21 Kwi 2013, 23:15; Temat postu: Re: Problem z alarmem i centralnym |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
Kolego Gozmak akurat jestem na etapie walki o reanimację alarmu 'Cheetah CH - AE RANDOM +' czyli wnosząc po wyglądzie pilota jaki przedstawiłeś na zdjęciu dokładnie takim samym jaki Ty posiadasz. Od pewnego czasu mam problem z pilotami w obu według problemu zdefiniowanego przez speca z autoryzowanego serwisu Cheetah Polska uległy uszkodzeniu układy scalone (mikrostyki) [jak zwał tak zwał, elektronikiem z wykształcenia nie jestem] dokładniej HCS200. Przejawia się to tym, że bateria rozładowuje się w pilocie po około 2 godzinach zamiast po blisko roku użytkowania. Ten oto dżentelmen z serwisu Cheetah zaproponował mi naprawę pilotów w cenie 140PLN jeden, wraz z wymianą obudów. Po rozpoznaniu tematu i wybadaniu wszystkich możliwości uznałem, że jeżeli mam płacić 280 PLN za oba piloty to bardziej opłaca mi się wymienić centralkę alarmu na nową w cenie już od 130. No ale dobrze do czego zmierzam, w Warszawie jest pewien dżentelmen który naprawia piloty przy czym trzeba mu je wysłać pocztą (koszt nie jest duży, a może się opłacić). Co do propozycji mojego przedmówcy po zapoznaniu się z Twoimi wskazówkami na temat wyglądu pilota orzekam bezsprzecznie, że ani płytka alarmu ani sam pilot nie będą współpracować z zamontowaną w Twoim samochodzie centralką. Namiary na Pana od alarmów wyślę Ci na PRV, co by nie robić reklamy bezpłatnej. 
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|