|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:57
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Szturman |
#665893 Wysłany:
08 Maj 2013, 11:30; Temat postu: Po odpaleniu pryka,trzęsie i auto gaśnie. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Radomsko Rejestracja: 04 Cze 2011, Posty: 85
|
Witam Od niedawna mam problem z moim punciakiem.Zawsze gdy auto jest zimne,zaraz po odpaleniu autem zaczyna trzaść i gaśnie.Po przekręceniu drugi raz kluczykiem jest już wszystko OK Czy to może być wina świec?Niedawno wymieniłem świece i może za słabo je wkręciłem lub źle dobrałem.Dodam że auto często nie może się wkręcić na obroty.Gdy rusze ledwo jedzie,a gdy na biegu jałowym wcisne gaz do spodu wkręca sie jedynie na 3-4 tysiące.Problem znika po przejechaniu kilku km lub po przełączeniu auta na gaz.Problemu też nie ma gdy odłącze kleme akumulatora na kilka minut.Wtedy auto równo i ładnie chodzi.Czy ktoś miał podobny problem?Czy winna może być padająca sonda?
_________________ topic37446.html
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Magdalena |
#665912 Wysłany:
08 Maj 2013, 14:15; Temat postu: Re: Po odpaleniu pryka,trzęsie i auto gaśnie. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza Rejestracja: 10 Gru 2010, Posty: 239 Pomógł: 1
|
Sprawdź jeszcze czy cewki są ok. One też mogą padać, ale nie wiem, niestety, jak się to ma do gazu (czy gdyby to była cewka, to na gazie pracowałby dobrze, czy nie). Tak się dzieje zawsze, czy np. kiedy jest wilgoć w powietrzu? Może trzeba by wymienić kable? Jak masz możliwość, to podmień na chwilę od kogoś i sprawdź.
_________________ topic42143.html jest, będzie topic28329.html było, minęło
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|