|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:33
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
chad13 |
#679637 Wysłany:
08 Lip 2013, 12:19; Temat postu: Nie działający wtrysk |
|
 |
Puntomaniak |
|
Witam. Mam mega wielki problem. Pare dni temu zaczęły się anomalia w moim aucie ( 1.1 + gaz założony jakies 10.000 km temu ). Podczas jazdy samochód gasł na gazie, na benzynie odpalał jechał i gasł. Pomyślałem, pewnie świece. Kupiłem je dzisiaj, zamontowałem , ucieszony wsiadam do auta , przekręcam kluczyk a tam brak kontrolki wtrysku i charakterystycznego dźwięku pompy paliwa. Kręce i nic nie odapala bo jak, jak nie ma czym. Po drugie kontrolka gazu w samochodzie nie świeci, nie mogą włączyć ani wyłączyć gazu. Co tu się dzieje Panowie ?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bunczu |
#679690 Wysłany:
08 Lip 2013, 17:20; Temat postu: Re: Nie działający wtrysk |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: dolnośląskie. Rejestracja: 31 Lip 2011, Posty: 641 Pomógł: 10
|
Skoro nie odpala na benzynie - padła pompa paliwa? Jeździłeś z niskim poziomem benzyny?
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
olomar55S |
#679764 Wysłany:
09 Lip 2013, 01:23; Temat postu: Re: Nie działający wtrysk |
|
 |
Puntomaniak |
Samochód: Inny Fiat
Silnik: 1.6 16V 103KM
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Częstochowa Rejestracja: 04 Paź 2011, Posty: 70
|
Obawiam się, że gazownik skopał robotę przy podłączeniu gazu, po przełączeniu na gaz zapalała Ci się "marchewa"? Najprawdopodobniej przerwany jest przewód zasilający wtrysk, albo zrobiło się gdzieś zwarcie i spalił się bezpiecznik.
_________________ PuntoS 55 był teraz Multipla 1.6
|
|
Góra |
|
 |
Angry_Us3r |
#679802 Wysłany:
09 Lip 2013, 08:56; Temat postu: Re: Nie działający wtrysk |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: [CIN] Inowrocław Rejestracja: 26 Lip 2011, Posty: 5925 Pomógł: 35
|
Sprawdź bezpiecznik pompy paliwa, bezpieczniki instalacji gazowej i jej podłączenie do akumulatora (lubią się luzować oczka na klemie), jeśli gazownia zacznie działać, możesz odpalać "awaryjnie" na gazie, zazwyczaj przytrzymuje się przycisk, aż "pyknie" cewka, kręcisz normalnie i zapala.
Być może zatarłeś pompkę paliwa z racji małej ilości benzyny w baku, minimum jakie musisz mieć to 1/4, a najlepiej 1/2
_________________ Rany boskie, jeżdżę kioskiem
|
|
Góra |
|
 |
chad13 |
#679824 Wysłany:
09 Lip 2013, 11:01; Temat postu: Re: Nie działający wtrysk |
|
 |
Puntomaniak |
|
Panowie to była mega pierdoła, okazało się że styki od stacyjki zaśniedziały i dlatego nie było reakcji. Wyciągnąłem, wsadziłem i śmiga ! Dzięki za posty ! Miłego dnia 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|