|
Obecny czas: 16 Maj 2025, 05:40
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
czupakabra |
#684721 Wysłany:
08 Sie 2013, 23:27; Temat postu: Wymiana metalowej rurki od przewodow chlodzenia. |
|
 |
Forumowicz |
Imię: krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: Poza Polską
|
Witam, mam problem z przetlala rurka, ktora wychodzi od pompy wodnej; kupilem dzisiaj nowa i wzialem sie za wymiane. Wyciagnalem stara i zong! koncowka rurki jest troche inna  Moze mi ktos doradzic co z tym zrobic? Myslalem o wydlubaniu starego oringu w silniku i sprobowac wcisnac ta nowa rurk,e ale boje sie ze nie bedzie pasowac. Wklejam fotke i z gory dziekuje za rady. pozdrawiam
Załączniki: |
IMAG2232.jpg [ 92.34 KiB | Obejrzany 6440 razy ]
|
|
|
Góra |
|
 |
|
|
pirat7993 |
#684757 Wysłany:
09 Sie 2013, 08:41; Temat postu: Re: Wymiana metalowej rurki od przewodow chlodzenia. |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Piotr
Samochód: Punto II 3d
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Przeworsk Rejestracja: 22 Lip 2013, Posty: 13
|
jeżeli ci się tylko rozmiar zgadza to nie ma co się przejmować  zmierz tylko dla pewności jeszcze głębokość (ile rura wejdzie w obudowe pompy) - aby czasem nie wsparła się o pompe ... a co do starego oringu... podjedz do sklepu jak biały człowiek i kup nowy - koszty są naprawdę nie wielkie a i napewno będzie szczelniejsze i dłużej wytrzyma
_________________ Punto II 3d SX - na części topic43239.html
|
|
Góra |
|
 |
czupakabra |
#684773 Wysłany:
09 Sie 2013, 11:22; Temat postu: Re: Wymiana metalowej rurki od przewodow chlodzenia. |
|
 |
Forumowicz |
|
Dzieki za odp,niestety rurka nowa ma wieksza srednice, ale tak mysle ze jesli bym wywalil ten oring co zostal w silniku( a jest chyba dosc gruby)to bedzie wiekszy otwor i wtedy na nowa wejdzie  Kupno tego samego oringu nic mi nie da, kupilem ja na ebayu i nie wiem czy odeslac i szukac takiej jak ta stara  czy cos kombinowac.Musze szybko dzialac bo ta stara ledwo dycha i leci plyn.
|
|
Góra |
|
 |
pirat7993 |
#684794 Wysłany:
09 Sie 2013, 13:27; Temat postu: Re: Wymiana metalowej rurki od przewodow chlodzenia. |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Piotr
Samochód: Punto II 3d
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Przeworsk Rejestracja: 22 Lip 2013, Posty: 13
|
wyciągnij wszystko co tam masz w obudowie pompy ... ta nowa rura ma na sobie oring (mam taką samą rure u siebie w pikaczento) dla pewności mozesz ten nowy oring wysmarować lekko sylikonem - wkładasz całość w obudowe pompy i ma być tylko płyn sobie zalej dopiero po kilku godzinach jak sylikon stężeje
_________________ Punto II 3d SX - na części topic43239.html
|
|
Góra |
|
 |
czupakabra |
#684832 Wysłany:
08 Wrz 2013, 16:27; Temat postu: Re: Wymiana metalowej rurki od przewodow chlodzenia. |
|
 |
Forumowicz |
|
Napisalem do goscia i podalem mu nr rejestracyjny, sprawdzil i odp ze ma pasowac. Wezme sie za to jutro popoludniu, dam znac co z tego wyszlo. Dzieki [ Dodano: 08 Wrz 2013 16: ]Witam ponownie, z ta wymiana przeciaglem az do wczoraj (brak czasu) zrobilem jak pisales, wydlubalem ten stary oring i nowa rurka weszla elegancko  posmarowalem ja tez tak jak mowiles dla pewnosci. Jest git; dzieki za pomoc pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
czech22 |
#804762 Wysłany:
05 Maj 2016, 08:25; Temat postu: Re: Wymiana metalowej rurki od przewodow chlodzenia. |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
Muszę również wymienić tę rurkę, tylko w 16 V. Również jest na wcisk. Jaki problem można napotkać.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|