|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 13:02
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
schizooo |
#694425 Wysłany:
11 Paź 2013, 15:58; Temat postu: Zapalnik Poduszki Powietrznej Pasażera I Czujnik Poloz. Wału |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Dawid
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: HGT
Województwo: śląskie [S]
|
Witam, podpiąlem Hagiete pod kompa, wyskoczył mi blad zapalnik poduszki powietrznej, gdzie on sie znajduje ? na pasie przednim ? podłuznicy ? Pomocy koledzy ! a mam taki blad jeszcze czujnik położenia wału, wie ktoś gdzie moge go dostac najlepiej nowy org. A jak nie ma, to dobry zamiennik. Dziekuje [ Dodano: 11 Paź 2013 15: ]Prosze o pomoc...
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mp3zenek |
#694881 Wysłany:
12 Paź 2013, 17:49; Temat postu: Re: Zapalnik Poduszki Powietrznej Pasażera I Czujnik Poloz. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Witam Co do zapalnika poduszki, to jak dla mnie to chodzi o ten przy samej poduszce (nabój). Jeśli chodzi o całą centralkę poduszek to znajduje się w konsoli środkowej, a dokładniej w okolicach nawiewu na nogi. Co do czujnika położenia wału to są dwa. Jeden przy rozrządzie (dość drogi), a drugi od spodu silnika (cena około 100zł). Powiem Ci że ja mam wymienione obydwa te czujniki i tak dalej pojawia mi się ten błąd, ale auto śmiga i nić się nie dzieję i przestałem zwracać uwagę na ten błąd 
_________________ Pozdrawiam
mp3zenek
- Statystyki spalania mojej HaGieTki
|
|
Góra |
|
 |
schizooo |
#694902 Wysłany:
12 Paź 2013, 20:10; Temat postu: Re: Zapalnik Poduszki Powietrznej Pasażera I Czujnik Poloz. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witaj kolego, ja nakrece filmik i pokaze Ci jak moj silnik chodzi. Nakrece go aparatem cyfrowym zeby jakosc byla nie co lepsza i wrzucie go na zippy. Prosze o pomoc bo tak mi sie wydaje jak by ten silnik mial przejechane okolo 500tys km. Za 20 min go wrzuce tutaj.
[ Dodano: 12 Paź 2013 20: ]
Kurde, moj aparat nie nagrywa dzwieku... ALe jaja, musze to zrobic telefonem. Ale nie dzisiaj bo slaba jakosc dziwieku bedzie.
|
|
Góra |
|
 |
mp3zenek |
#694912 Wysłany:
12 Paź 2013, 21:23; Temat postu: Re: Zapalnik Poduszki Powietrznej Pasażera I Czujnik Poloz. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Witam
Jeśli silnik pracuje jak stary diesel to znaczy że masz wariator do wymiany i to nie jest wina czujnika.
Jak by poszedł któryś z czujników to byś miał problem z odpaleniem auta, lub byś go wcale nie odpalił, a jak byś odpalił to byś nie miał mocy lub by szarpał.
mp3zenek
|
|
Góra |
|
 |
schizooo |
#694990 Wysłany:
13 Paź 2013, 12:52; Temat postu: Re: Zapalnik Poduszki Powietrznej Pasażera I Czujnik Poloz. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Tzn, objaw mam taki jak silnik jest zimny (temperatura pogodowa) jak odpalam autko, obroty sa przez 3-6 sec na 05, potem sa na 1,0 1,2 przez 3 sec- do 5, a potem wskakuja na 1.5 i jak sie nagrzeje to wskakuje na 1.0. Tutaj jest filmik jak silnik chodzi. http://www18.zippyshare.com/v/15192140/file.html
|
|
Góra |
|
 |
mp3zenek |
#695002 Wysłany:
13 Paź 2013, 13:30; Temat postu: Re: Zapalnik Poduszki Powietrznej Pasażera I Czujnik Poloz. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Witam
Masz prawdopodobnie wariator do wymiany, chociaż z reguły po jakieś chwili wariator powinien się uciszyć, a w twoim przypadku tak nie jest. Może jeszcze ktoś z forumowiczów się wypowie.
Co do odpalania silnika to wygląda to normalnie. Jedynie te początkowe 3-6 sek. ma za niskie obroty. Na dobry początek sprawdź połączenia (kostki) przy czujniku.
mp3zenek
|
|
Góra |
|
 |
schizooo |
#695004 Wysłany:
13 Paź 2013, 13:33; Temat postu: Re: Zapalnik Poduszki Powietrznej Pasażera I Czujnik Poloz. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dobrze, wszystkie kostki przy silniki docisne bardziej. Mozliwe ze to wina zaworów ? pokrywa jest nówka.
|
|
Góra |
|
 |
mp3zenek |
#695185 Wysłany:
14 Paź 2013, 08:23; Temat postu: Re: Zapalnik Poduszki Powietrznej Pasażera I Czujnik Poloz. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Witam
Przyczyn takiej pracy silnika może być kilka i ciężko jednoznacznie określić co jest nie tak. Mogą być zawory, lub też tłoki. Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie pojechanie do jakiegoś mechanika w celu sprawdzenia co jest przyczyną.
Nie zmienia to faktu że taka praca silnika nie wróży nić dobrego.
P.S. Spytam z ciekawości, ile kosztowała cię nowa pokrywa zaworów i jaki był powód jej wymiany ?
mp3zenek
|
|
Góra |
|
 |
schizooo |
#695242 Wysłany:
15 Paź 2013, 00:11; Temat postu: Re: Zapalnik Poduszki Powietrznej Pasażera I Czujnik Poloz. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witaj, wymiana pokrywy, kpl rozrzad, swiece, oleje filtry itd. Wyszlo mnie 1250zł z ROBOTĄ mysle ze to jest dobra cena, mam fakture. Mechanik mowil ze tez trzeba ja zrobic ze niby peknieta. Ja nie stety nie dostrzegłem pękniecia.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|