|
Obecny czas: 02 Maj 2025, 05:38
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
majkel_94 |
#695007 Wysłany:
13 Paź 2013, 13:41; Temat postu: Jakie komponenty instalacji sekwencyjnej do Punta II 1.2 8v? |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Michał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 07 Paź 2013, Posty: 47
|
Czołem Zapadła decyzja o montażu instalacji do kropka, ponieważ na uczelnie mam 25-30 km w jedną stronę (60% autostrada, 40% miasto) i mimo niskiego spalania koszty benzyny są duże Wytypowałem jak na razie dwa zestawy: - STAG 4 Eco - AC R01/150 - Hana H2000 - Optima Eco-Tec - Shark 1200 - Barracuda Chodzi mi o zbalansowanie pomiędzy ceną a jakością - nie chcę bulić 3000zł za jakąś super markową instalację, ani również brać tanich "wtryskiwaczy", które za kilka miesięcy się rozjadą. Co do pierwszego zestawu - montować chcę w Davanti w Katowicach, tylko nie wiem czy może lepiej wziąć tańszy reduktor Alaska, a może trzeba jednak do tego silnika Staga 4 PLUS? Drugi zestaw można zainstalować w warsztacie Alex Autogaz, czyli chyba firmowy producenta komponentów. Nie wiem ile sobie policzą za montaż, choć same komponenty są tańsze niż te Staga. Wszystkie odpowiedzi, opinie i porady bardzo mile widziane  Pozdrawiam 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
wilczur |
#695077 Wysłany:
13 Paź 2013, 19:49; Temat postu: Re: Jakie komponenty instalacji sekwencyjnej do Punta II 1.2 |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Marek
Samochód: Punto II 5d
Wersja: S
Województwo: mazowieckie [W]
|
Davanti jest polecany na forum LPG i wszyscy chwalą sobie jego instalacje więc jeśli chcesz mieć zrobione dobrze to słuchaj się ich rad i powinno być ok. Napewno na rynku znajdziesz tańszą ofertę ale w Davanti robią to jak sztuka przykazała (przynajmniej takie są opinie) i warto dołożyć te kilka PLN.
Jak już założysz to wrzuć tu info jakie komponenty wybrali, ile $ skasowali i zrób parę zdjęć jak wygląda to po montażu.
_________________ Nie chciałem golfika, nie chciałem seata, musiał być Punto. Kropka, i nie ma bata..!
|
|
Góra |
|
 |
majkel_94 |
#695419 Wysłany:
15 Paź 2013, 17:09; Temat postu: Re: Jakie komponenty instalacji sekwencyjnej do Punta II 1.2 |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Wszędzie proponują STAG4+, Tomasetto Alaska oraz AC W01 W Davanti terminy na listopad i cena 2550zł, dobre opinie ma jeszcze Interauto, tam to samo za 2420zł, tylko nie wiem jak z terminami 
|
|
Góra |
|
 |
wilczur |
#695435 Wysłany:
15 Paź 2013, 17:57; Temat postu: Re: Jakie komponenty instalacji sekwencyjnej do Punta II 1.2 |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Marek
Samochód: Punto II 5d
Wersja: S
Województwo: mazowieckie [W]
|
Zostają jeszcze jakie wtryski wsadzą, jaki montaż czy nie za długie wężyki itp rzeczy. Listopad to nie daleko.. 2 tygodnie
_________________ Nie chciałem golfika, nie chciałem seata, musiał być Punto. Kropka, i nie ma bata..!
|
|
Góra |
|
 |
majkel_94 |
#698024 Wysłany:
23 Lis 2013, 17:22; Temat postu: Re: Jakie komponenty instalacji sekwencyjnej do Punta II 1.2 |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|