|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 06:14
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
skun1 |
#698750 Wysłany:
03 Lis 2013, 10:18; Temat postu: 1.1 benzyna - wszystko bylo dobrze, nagle przestal odpalac. |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Wojtek
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: małopolskie [K]
|
witam, panowie ratujcie
auto caly czas odpalalo ze tak powiem na dotyk, przekrecalem kluczyk na 1-2s i auto odpalalo, nie skakaly obroty nic sie nie dzialo zlego.
bylem dzisiaj rano na cmentarzu, wrocilem, wszystko ok, kolega mi dal jeszcze 5l benzyny, dolalem kawalek przed parkingiem, odpalilem, pojechalem i zostawilem auto na parkingu
teraz schodze, wsiadam do auta, przekrecam kluczyk, a tu nic. tzn rozrusznik kreci normalnie, ale silnik nie zaskakuje ani nawet na pol sekundy...
popatrzylem, czy cos sie nie odpielo, nie, wszystko ok, jak przekrecam kluczyk w stacyjce to slychac pompe paliwa jak pompuje.
wypialem kabel WN od swiecy, iskrzy, wiec cewka dziala. nie mam klucza do swiec niestety, wiec nie moge ich wyjac, sprawdzic i wyczyscic.
podpowiedzcie, co to moze byc ? na moje amatorskie oko, to
albo zalane swiece i nie iskrza (nie wiem jak to sie moglo stac, no ale...),
albo wyczytalem gdzies ze ktos mial taki sam problem jak ja, i sie okazalo ze immo musial skasowac, jest taka mozliwosc, ze tak samo od siebie sie immo zjebalo ?
albo... ?
[ Dodano: 03 Lis 2013, 09:18 ]
dowiedzialem sie ze skoro pompa paliwa dziala, i iskra z kabla WN leci, to znaczy ze to nie IMMO
|
|
Góra |
|
 |
|
|
skiba94suw |
#699782 Wysłany:
08 Lis 2013, 09:29; Temat postu: Re: 1.1 benzyna - wszystko bylo dobrze, nagle przestal odpal |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podlaskie [B]
|
Może to te paliwo od kolegi  Jak iskra jest z przewodu, to powinien zapalić chyba że nie dostaje paliwa Spróbuj wcisnąć ten włącznik obok siedzenia kierowcy może pomoże a na pewno nie zaszkodzi
|
|
Góra |
|
 |
skun1 |
#700645 Wysłany:
14 Lis 2013, 12:36; Temat postu: Re: 1.1 benzyna - wszystko bylo dobrze, nagle przestal odpal |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Wojtek
Paliwo: Benzyna
Województwo: małopolskie [K]
|
auto juz dawno dziala zanim bym sie doczekal na odpowiedz to bym sobie karte na autobus musial kupic. nie wiem co mu dolegalo, wyczyscilem kilka rzeczy i zadzialal. i dziala do tej pory.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|