|
Obecny czas: 26 Kwi 2025, 03:33
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wilczur |
#728549 Wysłany:
04 Maj 2014, 16:16; Temat postu: Niewidzialna wycieraczka-opinie |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Marek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: S
Województwo: mazowieckie [W]
|
Jako że nie znalazłem dedykowanego tematu a jedynie gdzieniegdzie wzmianki o tych produktach to chciałbym aby ten temat był opisem używanych przez Was produktów. Aby temat był przejrzysty, Proszę o podanie: -nazwy produktu (mile widziane foto) -ile czasu się utrzymuje po nałożeniu -na ile aplikacji wystarcza opakowanie -skuteczność produktu -ile czasu go używasz -czy powoduje jakieś negatywne odczucia lub posiada konkretne wady -czy polecasz produkt Zacząłbym sam ale nie stosowałem jeszcze i poniekąd dlatego powstał ten wątek. Proszę o wyrażanie opinie popartych własnym doświadczeniem a nie ".. słyszałem że.." 
_________________ Nie chciałem golfika, nie chciałem seata, musiał być Punto. Kropka, i nie ma bata..!
|
|
Góra |
|
 |
|
|
oko21 |
#728583 Wysłany:
04 Maj 2014, 19:00; Temat postu: Re: Niewidzialna wycieraczka-opinie |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Damian
Samochód: Doblo
Silnik: 1.3 70KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 16 Wrz 2008, Posty: 5496 Pomógł: 26
|
- Angelwax H2GO.  - Na razie miesiąc. - Sądząc po pierwszym użyciu na wiele. - Wszystko zależy od deszczu. Wyjaśnię: jeśli pada taka mżawka jak mgiełka, to niewiele daje. Tak samo jeśli jedzie przed nami auto i rozpyla wodę na nasze szyby. Przy normalnych opadach, zaczyna działać już przy ok 40km/h, z tym że wtedy jeszcze potrzebne są wcieraczki. Pełną moc uzyskuje przy ok 70km/h i można zapomnieć o wycieraczkach. - Od miesiąca. - Nie zauważyłem. - Tak.
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#728584 Wysłany:
04 Maj 2014, 19:05; Temat postu: Re: Niewidzialna wycieraczka-opinie |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
Gtechniq G1  chyba najlepsza jak do tej pory jaką miałem, korzystam już ponad 2 rok i nie mam zamiaru zmieniać. tutaj filmik wrzucałem jakiś czas temu : https://www.youtube.com/watch?v=F7ZmRz3f3Howidać jak działa po 7 miesiącach od aplikacji ,a jeżdżę sporo banalna aplikacja, kupując ją warto kupić z G4 czyli mleczkiem polerskim do szyb,który przygotuje powierzchnię.. opakowanie jest bardzo małe,rzekł bym minimalne, wystarczy aby zrobić wszystkie szyby w aucie i przednią 3 warstwami, czyli wystarcza na 1 raz,ale rok masz z głowy. szczerze polecam, nie powoduje na szybie nic niechcianego,nawet smug podczas pracy wycieraczek 
_________________ Fiat Punto 1.1 '97 Green Butterfly <-- Klik  "A passion for perfection" Punto II FL 1.2 16V Butterfly II <-- KLIK 
<-- Punto II FL 1.2 16V Essence Of Shine  https://www.facebook.com/EssenceOfShine/
|
|
Góra |
|
 |
buczek21 |
#728622 Wysłany:
04 Maj 2014, 22:19; Temat postu: Re: Niewidzialna wycieraczka-opinie |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: HGT
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Bytom Rejestracja: 11 Lis 2008, Posty: 123 Pomógł: 4
|
Cytuj: -nazwy produktu (mile widziane foto) Rain-x/ Rain-x 2w1 Cytuj: -ile czasu się utrzymuje po nałożeniu Długo...Ja u siebie nakładam co 2 miesiące,tak ze długostansowego testy nie było.U żony na aucie nałożone w październiku 2013,po czwartkowym myciu auta zachowuje się jak swieżo co nałożony. Cytuj: -na ile aplikacji wystarcza opakowanie Nałożony na koło 15-18 aut(komplet szyb w każdym oczywiscie),zostało jeszcze pół butelki. Cytuj: -skuteczność produktu Jak szyba nie jest zapchana brudem to krople uciekają od 50km/h w góre,im bardziej brudna szyba tym gorsze odprowadzanie.Oczywista sprawa.Jeszcze jeden plus..trudniej brudzą się szyby/łatwiejsze domywanie. Cytuj: -ile czasu go używasz +- 2lata, Cytuj: -czy powoduje jakieś negatywne odczucia lub posiada konkretne wady Jak każda NW przy starych piórach wycieraczek powoduje ich przeskakiwanie na czystej szybie.Wyjścia dwa,wymienić pióra na nowe,przsmarować stare NW. TAK 
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#728626 Wysłany:
04 Maj 2014, 22:51; Temat postu: Re: Niewidzialna wycieraczka-opinie |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
wilczur |
#739714 Wysłany:
09 Sie 2014, 23:13; Temat postu: Re: Niewidzialna wycieraczka-opinie |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Marek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: S
Województwo: mazowieckie [W]
|
Jako że sam założyłem temat to również się wypowiem. Kupiłem wcześniej ale piszę dopiero teraz żeby być w miarę wiarygodnym Nazwa: Autoland niewidzialna wycieraczka Utrzymywanie: 3 tygodnie prawidłowego działania, po 5tyg jakieś 70-85% skuteczności Wystarczy na: Nie wiem dokładnie ale podejrzewam że z rok może 1,5, patrząc po ilości jaką aplikuję i jak działa Używam od: 03-06-2014r. Niedogodności: a) Trzeba po nałożeniu wypolerować mikrofibrą nie żałując siły b) Nie zaciągać się oparami przy nakładaniu-daje w palnik lepiej niż benzyna! Jak dla mnie kilka wdechów i można się zamroczyć c) Trzeba nakładać co 3-4 tygodnie d) Żadnego skakania wycieraczek nie zauważyłem ani na bananach ani na zwykłych, wycieraczki pięknie zbierają, i robią to lepiej niż bez preparatu e) Działa na deszcz od małego do prawdziwej ulewy ale na mżawkę i jazdę tuż za innym autem już nie chce i wtedy trzeba włączyć wycieraczki. Inne: Działa od ok 60km/h ale prawidłowy efekt jest od 80km/h. Zapłaciłem w Tesco 16zł za tą butelkę. Czy polecam: Tak Foto: 
_________________ Nie chciałem golfika, nie chciałem seata, musiał być Punto. Kropka, i nie ma bata..!
|
|
Góra |
|
 |
staH |
#739715 Wysłany:
09 Sie 2014, 23:15; Temat postu: Re: Niewidzialna wycieraczka-opinie |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Bolesławiec//łódzkie Rejestracja: 05 Cze 2010, Posty: 1389 Pomógł: 12
|
Dałem sporo mniej za niewidzialną wycieraczkę z bioline (chyba 7zł). Działa dobrze, nie ma sensu przepłacać. Ale jakoś nie śmierdzi czy coś. Na przód nie używam ale na boczne owszem i w deszczu mam super widoczność na boki/tył. Kiedyś używałem na przód, ale po zakupie dobrych wycieraczek nie używam  Mimo to na przodzie też fajnie działało.
_________________ Mam i ja. Punciak 1.2 MPI
Jakieś głośniki, kabelki, duperelki. Radyjka, wzmacniacze, zwrotnice i maty... wziąłbym to wszystko od razu na raty. Car Audio? A co to jest? Nie wiem o co kaman.
jawasaki ty złodzieju. Życzę Ci tego samego na każdym kroku.
|
|
Góra |
|
 |
kubek30 |
#762194 Wysłany:
07 Lut 2015, 14:52; Temat postu: Re: Niewidzialna wycieraczka-opinie |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: podkarpackie [R]
|
Obecnie używam powłoki hydrofobowej firmy Motip z atomizerem. Sprawdza się doskonale przy prędkości powyżej 60km/h. Zakupiłem niedawno Rain-X i dopiero będę aplikował. Stosuję też antyparę do wnętrza Motipa- jest znaczna porawa w komforcie jazdy, ale nie powala
_________________ Jest Audi A6 Avant Bedzie TT Ale PUNTO zostanie
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|