|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 08:03
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Piotrusss |
#68677 Wysłany:
01 Gru 2007, 16:43; Temat postu: instalacja gazowa II gen... Ratunku |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Zdunia Rejestracja: 18 Lis 2007, Posty: 16
|
w swoim kropku 3 lata temu zalozylem instalacje gazowa II generacji Landi-Renzo. Noi teraz pojawil sie problem, samochod swiruje poprostu, pali troche ponad 10 litrow, czesto nie rowno pracuje i takie tam. gdy pojechalem na regulacje gosc powiedzial mi ze komputer chyba siadl i trzeba wymienic (koszt ok 450 pln) bo po kazdej regulacji komputer sam sie ponownie rorzegulowywuje. Powiedzcie mi co mam zrobic, slyszalem ze mozna podmienic silnik krokowy na ten silnik krokowy z instalacji 1 generacji czyli z jakas sruba regulujaca jeszcze przy nim jest dzieki ktorej podobno mozna regulowac gaz niezaleznie od komputera> Czy ktos to stosowal kiedys, czy zdalo to egzamin i ile to kosztuje? 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
rafalo |
#71136 Wysłany:
10 Gru 2007, 22:14; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Konin Rejestracja: 24 Paź 2007, Posty: 21
|
tez mialem prob;em i lpg - instalacja II gen - ja mialem Tartarini zakladana w aso fiata, wytrzymala 7 lat.
ale obecnie nikt poza fiatem tego nie ustawi a koszty regulacji sa kosmiczne.
wiec kupilem sama elektronike z nowym krokowcem - zestaw do kontroli sondy lamda lecho - prosta instalacja gaz II gen. sam ja zamontowalem, proscizna, schemat w zestawie, regulacja bez komputera, wystarczy miernik lcd.
koszt zestawu 150-190 zl zalezy gdzie kupisz
_________________ Rafalo
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|