|
Obecny czas: 01 Maj 2025, 06:20
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Slimmy |
#738192 Wysłany:
26 Lip 2014, 20:43; Temat postu: Odtwarzacz CD w GP |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Michał
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: pomorskie [G]
|
Witajcie, trochę mnie przynudza słuchanie w kółko radia więc postanowiłem wykorzystać super technikę GP i nagrałem kilkanaście piosenek na CD-R firmy SONY. na 700mb pojemnosci, piosenki zajmuja jakies 430mb. Po włożeniu płyty do konsoli, muza chodzi aż miło. Sęk w tym, że dochodzi tylko do 17 utworu i koniec. Reszty brak. Nagrywanie odbywało się na laptopie i komputerze. Nie pomogło również nagranie na innym laptopie bo cały czas ten sam problem występował. Stracone 4 płyty i zmuszenie słuchania radia. Co może być powodem tego problemu? w książce jest zapis że odczytuje pliki mp3 a w większości takie są.
Druga sprawa to wejście AUX. jako że moje GP nie ma podłokietnika, to nie ma w schowku wejścia USB ani AUX, więc pytanie gdzie ono się mieści i czy w ogóle gdzieś jest, skoro monitorek wskazuje taką opcję.
Z góry dziękuję za porady, zaznaczam iż jako nowy użytkownik starałem się przewałkować forum odnośnie takowego problemu aczkolwiek nie znalazłem nic. Jeśli gdzieś coś jest schowane, proszę po prostu o przekierowanie.
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mazzik83 |
#738203 Wysłany:
26 Lip 2014, 22:14; Temat postu: Re: Odtwarzacz CD w GP |
|
 |
Puntoświr |
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 23 Wrz 2011, Posty: 212 Pomógł: 11
|
Slimmy napisał(a): Co może być powodem tego problemu? w książce jest zapis że odczytuje pliki mp3 a w większości takie są. Co to znaczy, że w "większości takie są"? Jaki jest bitrate piosenek które działają a jaki jest tych, które nie działają? Slimmy napisał(a): Druga sprawa to wejście AUX. jako że moje GP nie ma podłokietnika, to nie ma w schowku wejścia USB ani AUX, więc pytanie gdzie ono się mieści i czy w ogóle gdzieś jest, skoro monitorek wskazuje taką opcję.
Monitorek w sensie radnio? Trzeba dokupić kostkę, żeby móc podpiąć odtwarzacz mp3 (czy telefon). Kostkę wpina się z tyłu radia. Sprawa groszowa, ale jakoś dźwięku jest żenująca. Slimmy napisał(a): Pozdrawiam Również i witamy na forum 
|
|
Góra |
|
 |
lokers |
#738286 Wysłany:
27 Lip 2014, 21:51; Temat postu: Re: Odtwarzacz CD w GP |
|
 |
Puntomaniak |
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 120KM
Województwo: śląskie [S]
|
nie do końca się z tym zgodzę - wszystko zależy od źródła (odtwarzacz i pliki). Ja sobie kupiłem kabelek na aux - wyszło jakieś 20 zł, wyjęcie radia, podłączenie i po sprawie. Jako źródła używam mp3 creative zen (ma bardzo dobre parametry wyjścia jak na mp3) i przy porządnych plikach mp3 twierdzę, że róznica z CD jest marginalna. Jak nie masz super głośników i wyciszonych drzwi, to nie do zauważenia.
|
|
Góra |
|
 |
Slimmy |
#738503 Wysłany:
29 Lip 2014, 19:55; Temat postu: Re: Odtwarzacz CD w GP |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Michał
Województwo: pomorskie [G]
|
czyli śmiesz stwierdzić, że z tyłu radia fabrycznego jest wejście AUX? Dzisiaj nagrywałem kolejną płytę, nagrało 80 utworów ale w konsoli mam CD Error. Nie rozumiem, raz nagra to dziala ale nie do konca, a teraz error. Może jest jakiś patent na nagrywanie plików na płytę tak, by był one odtwarzane w aucie w radiu na CD? Wolę zostać przy CD bo jakoś jak na fabryke jest ok i to mi wystarcza
|
|
Góra |
|
 |
mazzik83 |
#738591 Wysłany:
30 Lip 2014, 13:16; Temat postu: Re: Odtwarzacz CD w GP |
|
 |
Puntoświr |
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Dynamic
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 23 Wrz 2011, Posty: 212 Pomógł: 11
|
Tak śmiem twierdzić Kupujesz taki kabel http://allegro.pl/wejscie-gniazdo-kabel ... 49770.htmlwpinasz w miejsce zaznaczone ramką. Załącznik:
1.jpg [ 54.83 KiB | Obejrzany 5954 razy ]
I już.  Na jakiej prędkości nagrywana ta płyta? Ponawiam pytanie o bitrate tych mp3. Kawę piję rozpuszczalną i ciężko wróżyć z fusów 
|
|
Góra |
|
 |
lokers |
#738608 Wysłany:
30 Lip 2014, 17:20; Temat postu: Re: Odtwarzacz CD w GP |
|
 |
Puntomaniak |
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 120KM
Województwo: śląskie [S]
|
dokłanie jak napisał przedmówca  Jak nie masz płyty w napędzie i naciśniesz na radiu CD, to Ci sam przeskoczy na AUX. Może po prostu kończy Ci się laser? Miałem tak samo - nowy wychodził coś jak nowe radio, a nie chciałem zmieniać, stąd zainwestowałem w kabel i porządne mp3 
|
|
Góra |
|
 |
freebandit |
#738744 Wysłany:
31 Lip 2014, 21:37; Temat postu: Re: Odtwarzacz CD w GP |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Paweł
|
A czy jest możliwość zamontowania jakiegoś adaptera do AUX tak żeby podłączone źródło (np. MP3) było zasilane z radia?
|
|
Góra |
|
 |
abel |
#738781 Wysłany:
01 Sie 2014, 06:50; Temat postu: Re: Odtwarzacz CD w GP |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Wersja: Emotion
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: ełk Rejestracja: 12 Cze 2007, Posty: 574 Pomógł: 18
|
|
Góra |
|
 |
freebandit |
#738830 Wysłany:
01 Sie 2014, 18:29; Temat postu: Re: Odtwarzacz CD w GP |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Paweł
|
no fajne, ale jak dla mnie za drogie i za duże urządzenie
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|