|
Obecny czas: 13 Sty 2026, 04:23
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
PawelP112 |
#741496 Wysłany:
26 Sie 2014, 18:34; Temat postu: kropek 1.1 wieczny problem szarpie przerywa gaśnie |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Imię: Paweł
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: wielkopolskie [P]
|
|
Witam, od jakiegoś czasu posiadam punto 1.1 sx kupiłem je jako uszkodzone, szarpało przerywało ogólnei słabo chodziło. Wymieniłem sobie przewody swiece filtr paliwa. jakiś czas było dobrze. Potem znowu zaczeły się problemy jak się nagrzało to po prostu podczas jazdy nie chciało wchodzić na obroty trzeba było delikatnie muskać gaz aby jechać działo się to raz na jakiś czas. teraz problem zaczął się pogarszać po w ogóle przestało rowno pracować jak nawet był zimny a odpalić go to problem. Wymieniłem całą przepustnice i wtryskiwacz. nadal to samo sonda działa TPS też, podmieniałem również MAP sensor i nic. nie mam juz pomysłu. pompa traci wydajność ? utrzymuje ciśnienie 1bar. Zostają mi tylko cewki. Dziwne dzieje się po odpięciu węża od MAP sensora auto zaczyna rowno pracować na wolnych lecz pod obciązeniem jest całkowicie lipa. Obecnie jest tak że cięzko pali a jak odpali to gaśnie i brakuje mocy, po prostu się dusi.
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
KRAMPIK89 |
#741578 Wysłany:
27 Sie 2014, 11:18; Temat postu: Re: kropek 1.1 wieczny problem szarpie przerywa gaśnie |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: krzysztof
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: ELX
Województwo: Poza Polską
|
|
Ja kiedyś jeden raz miałem identyczne objawy , w moim przypadku przyczyna była idiotyczna - brak oleju w silniku , kontrolka się jeszcze nie zaświecała , lecz do wyrównania zalecanego poziomu oleju weszło mi 2 litry.
_________________ Najlepszy tuning to brak tuningu !
|
|
| Góra |
|
 |
|
PawelP112 |
#741610 Wysłany:
27 Sie 2014, 17:39; Temat postu: Re: kropek 1.1 wieczny problem szarpie przerywa gaśnie |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Imię: Paweł
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: wielkopolskie [P]
|
|
Nie no to to jest w porządku u mnie nie wiem ja obstawiam jeszcze cewki;/ tylko juz tyle kasy w niego władowałem wrr ;/
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|