Imię: Maciej
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.9 80KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: ELX
Województwo: lubuskie [F]
Miejscowość: Gorzow Wlkp. Rejestracja: 05 Paź 2013, Posty: 22
Witam wszystkich wiem że pisze zapewne nie tu gdzie trzeba i z góry proszę o wyrozumiałośc i ewentualne przekierowanie tematu. Mianowicie mam problem z odpowietrzeniem hamulców , Pękł mi wężyk elastyczny przy kole więc wymieniłem i nie mogę odpowietrzyć układu . Odpowietrzam od prawego tyłu lewy tył prawy przód i lewy przód a pedał po odpaleniu wciąż idzie w podłogę .Jak auto nie jest odpalone pedał jest twardy i nie rosnie .Po odpaleniu pedał hamulca wpada w podłogę pompuję kilka razy i nic. Odpowietrzałem kilka razy i dalej to samo . Mam pytanie a czy pompę też się odpowietrza i jak
Z tego co ja pamiętam, to książka zaleca odpowietrzać na krzyż - prawy tył, lewy przód, lewy tył, prawy przód. W niektórych warsztatach mają specjalne podciśnieniowe urządzenia do odpowietrzania. Inna sprawa - wszystko dobrze dokręciłeś? Nic nie cieknie nigdzie?
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum