|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 04:56
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Erbeen |
#749522 Wysłany:
06 Lis 2014, 01:01; Temat postu: Podła żarówka po zabawie z elektryką |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Kamil
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Częstochowa Rejestracja: 14 Wrz 2014, Posty: 85
|
Witam. Mam nietypowy problem. Zakładałem pare dni temu rozgałęźnik gniazd zapaliniczki. Coś mnie podkusiło, żeby pociągnąć zasilanie z bezpieczników, nie od zapalniczki obok ręcznego (chodzi mi o bezpieczniki w tym schowku na zatrzaski po lewej stronie od kierownicy). Łatwiejszy dostęp niż do oryginalnej zapalniczki żeby sie podpiąć.
Potrzebowałem prądu po zapłonie także sprawdziłem w którym bezpieczniku taki właśnie jest i razem z bezpiecznikiem włożyłem kabelek. Mase pod jakąś śrubę - a tych tam nie brakowało.
Wszystko łądnie chodzi, prąd w rozgałęźniku dopiero po zapłonie. Z tym, że następnego dnia wsiadając do samochodu widzę informacje "Kontrola świateł pozyc." Wysiadam i widzę że jedna mała żaróweczka nie świeci.
I tu moje pytanie gdyż nie znam sie na elektryce. Czy może ma ta żąrówka jakiś związek z moimi operacjami dnia poprzedniego? Czy może ten bezpiecznik odpowiada w jakiś sposób za te żąrówki, albo czy zrobiłem jakieś zwarcie i żąrówka siadła? Czy może poprostu to zwykły zbieg okoloczności, że stało sie to akurat tego dnia i nie ma to żadnego związku - wymienić i jeździć spokojnie ?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
szamot666 |
#749764 Wysłany:
07 Lis 2014, 23:25; Temat postu: Re: Podła żarówka po zabawie z elektryką |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 16 Lis 2011, Posty: 1095 Pomógł: 31
|
Nie rozumiem trochę problemu:) nie świeci żarówka to ją wymieniasz tym bardziej że samo auto Ci o tym mówi, jeśli to nie pomoże to wtedy masz problem, teraz to jest tylko czynność eksploatacyjna:)
_________________ szamot666
Była: kropka -> http://fiatpunto.com.pl/topic32828.html Jest: Ford Focus MK2 FL 2010 1.6 100HP.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|