You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 12:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #764621 Wysłany: 23 Lut 2015, 13:12; 
 Temat postu: Odczyt danych komputera
Sympatyk kropek
Awatar użytkownika

Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Witajcie :)
Sprowadziłem sobie trzy dni temu Grande Punto z 2009 roku 1.2 benzynka. Autko generalnie marzenie idealnie mi się nim jeździ jak i wygląda świetnie. :) Zakładam temat, ponieważ nie mogę odnaleźć nigdzie odpowiedzi na moje pytanie. - Mam nadzieję, że wiecie jak wygląda moment rezerwy w Grande i na jakim poziomie jest pierwsza kreska od Empty... Mam trochę nad rezerwą, a komputer pokazuje mi, że zostało mi jeszcze paliwa na ok.230 km. Czy mam brać na to poprawkę, czy faktycznie przy ekonomicznej jeździe mi na tyle zostanie? Mimo, że pali mi średnio do 5l/100 to szybko mi opada wskaźnik. Proszę o jakieś rady czy coś. Pozdrawiam Serdecznie i przepraszam za ten bałagan literacki

Załączniki:

Post #765547 Wysłany: 02 Mar 2015, 02:01; 
 Temat postu: Re: Odczyt danych komputera
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Arek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź - Piotrków Tryb.
Witam
Dzisiaj wracałem z trasy na rezerwie więc tak na pierwszej grubej i długiej kresce (1/4 na skali) pokazywało zasięg 220 km jak wskazówka weszła na czerwony obszar na skali - zasięg wyświetlany 150 km jak spadła wskazówka na pierwsza małą kreskę w czerwonym polu zasięg pokazywało 110-120 km (dojeżdżałem do celu zaczynały się światła). Wszystkie odczyty podałem z trasy z prędkością 80-100 km\h. Jutro jak odpalę auto po nocy i ruszę nim to zasięg szybko będzie spadać do 50 km i w końcu pojawią się cztery poziome kreski (dodatkowo na wyświetlaczu jak zamiast zasięgu będą wyświetlane owe poziome kreseczki to przy każdym odpaleniu auta będzie wyświetlany komunikat ograniczony zasięg koniecznie zatankuj - przy dużym wyświetlaczu jeśli taki masz).
Wyżej opisane dla wersji gp 1.4 77 KM

Punto mk2 1.2 60 KM Active, Punto mk2fl 1.2 60 KM Active, Punto mk2fl 1.2 60 KM ? (dziwna wersja z klimą), Grande Punto 1.4 77 KM Dynamic

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)