|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:57
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
grzybek86 |
#766667 Wysłany:
09 Mar 2015, 21:43; Temat postu: Słabe przyspieszenie. |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
|
Witam. Chciałbym sie dowiedzieć co moze byc spowodowane słabym przyspieszeniem mojego Punto 2 1.2 60km. Otoż Wymieniłem już cewke (był błąd), kable, świece, nowa obudowa filtra powietrza, dzisiaj wymyta przepustnica. A punto nadal kreci tylko do 4tyś obr, i nic wiecej odcina zapłon i obr spadaja. juz brak mi pomysłów co moze jeszcze być za problem ze tak słabo przyspiesza. Jeżdze z kumplem takim samym autem i moj jakby 100% słabszy jest. Mam wrazenie że silnik chodzi troszke chroboczaco na wolnych jak otworze maske i dam blisko głowe ale to moze moje odczucie tylko nie wiem. Jak mocno go krece to czasami tak słuchac jakby gdzieś układ wydechowy był nieszczelny ale to naprawde delikatnie czasami. Ma ktoś jakieś rady?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Piechuxt |
#766675 Wysłany:
09 Mar 2015, 22:09; Temat postu: Re: Słabe przyspieszenie. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 185KM
Wersja: Sport
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: Olsztyn Rejestracja: 01 Mar 2011, Posty: 3413 Pomógł: 17
|
Jeżeli był błąd cewki, a po wymianie dalej zdaje się nie chodzić na wszystkie cylindry, to uszkodzeniu mógł ulec komputer silnika. Była to może cewka nr2?
_________________ "Kiedyś wyrwe się z tego 1.2 padołu, i was wszystkich objade..." Paul Coelho No i na chwile sie wyrwałem : 1.2 8vT 2000r 5d S+ [*] a brat jego: Punto Evo Mylife 2011 1.2 69km A teraz ewolucja pod tyłkiem: Bravo 1.4 T-jet Sport TDP 230+KM 295+Nm
|
|
Góra |
|
 |
grzybek86 |
#766678 Wysłany:
10 Mar 2015, 16:50; Temat postu: Re: Słabe przyspieszenie. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
hmm szczerze mowiąc to nie wiem ktora bo to mi robił mechanik z innymi rzeczami wiem tylko ze cewke wymienił i była duza poprawa. teraz silnik chodzi równo ale nie wreca sie na obroty, ale gdyby nie chodził na wszystkie gary to by silnik nierówno pracował i telepał mam racje?
[ Dodano: 10 Mar 2015, 16:50 ]
Nikt nie ma zadnego pomysłu? ja jeszcze sadze czy czasami pompa paliwa nie szwankuje juz
|
|
Góra |
|
 |
Alton88 |
#766781 Wysłany:
10 Mar 2015, 17:36; Temat postu: Re: Słabe przyspieszenie. |
|
|
być może pompa paliwa już nie daje odpowiedniego ciśnienia .
|
|
Góra |
|
 |
grzybek86 |
#767074 Wysłany:
12 Mar 2015, 18:44; Temat postu: Re: Słabe przyspieszenie. |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam. Dizisaj ide podpiac auto pod kompa i zobaczymy czy ma jakieś błędy. Temat taki ze pompa paliwa raczej odpada bo jaka kolwiek nie wydolnosc pompy lub układu paliwa była by odczywalna, tzn szarpania, dławienie itd a takiego czegos nie mam. Jeszcze musze sprawdzic katalizator, czujnik połozenia wału. wiecej opcji nie mam. moze ktoś miał podobny problem
[ Dodano: 12 Mar 2015, 18:44 ]
no i panowie podpiąłem pod kompa autko okazało sie ze moj kabel z audi pasuje;) błedów brak procz jakiegos tam z immobilaizera ktory skasowałem i juz niewrocił. jak myslicie warto wymienic czujnik połozenia wału korbowego? sadze ze jakis bład by był jakby problem z nim był
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|