Kupiłem niedawno Astre 1.4 z instalacją II gen Tartarini TEC 99. Zacząłem szukać programu do strojenia i fejsa. Po przeczytaniu instrukcji obsługi odpuściłem sobie. Spalanie w trasie 7,8LPG/100..mogłoby tak zostac ale..zresetowałem kompa Pb i LPG przez odpiecie klem i w centralce tartarini wszystko ustawiło sie na wartości domyslne..są tam trzy mikro przełączniki którymi można bez fejsa zaprogramowac centralkę. Posiada ona trzy ciekawe opcje: jazda ekonomiczna, jazda normalna i jazda sportowa. Przestawiłem na jazde ekonomiczna i w droge. Po powrocie i przejechaniu 197 km podjechałem zatankować znowu do pełna..i strach mnie obleciał.
5,45 LPG/100 ! W czasie drogi sonda lambda poprzez kontrolkę silnika sygnalizowała ubogą mieszankę. Zmieniłem ustawienia przełacznikami na jazde normalna i mam nadzieje za tydzień na tej samej trasie osiągnąć spalanie ok.
6,5 LPG/100 czyli ksiązowe 20%. Od tygodnia juz tak jeżdżę na ustawieniu ,,jazda normalna" i kontrolka tylko raz sie zapaliła przy długim zjeździe ze wzniesienia podczas hamowania silnikiem, bo w Tartarini nie ma całkowitego odcięcia przy hamowaniu silnikiem ale LPG podawane jest zawsze w mocno zubożonej dawce.
Podsumowując, miałem kilka aut z LPG łacznie z sekwencja ale Tartarini jest tak prosta jakby wymyslono ją specjalnie dla blondynki

I w moim przynajmniej wypadku jest bardzo oszczedna.
[ Dodano: 03 Sie 2015, 11:50 ]patrykjj napisał(a):
czy w ustawieniach moge ustawic podwójny zwój
Tymi trzema zworkami ustawiasz wszystko..prawie.
[ Dodano: 03 Sie 2015, 11:51 ]PawełG napisał(a):
potencjometr obrotowy i nim regulujesz obroty przełączania instalacji
Zgadza sie, ja mam ustawione na ok.1800 obr.