|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 06:47
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
pepepe |
#12057 Wysłany:
09 Mar 2007, 11:41; Temat postu: |
|
|
Wlasnie czytalem, ze prosty dostep do klosza.
W I-ce tez byl prosty.
A slyszalem, ze np. w Clio trzeba cos tam zdemontowac, zeby sie dostac do klosza.
Elektryk mowil mi, ze te Blue Vision lepiej swieca niz Vision Plus, wiec raczej wezme Blue ...
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Synek |
#12153 Wysłany:
09 Mar 2007, 17:38; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Logrono, Mollet del Valles Rejestracja: 19 Paź 2006, Posty: 1310
|
JA z BlueVision jestem bardzo zadowolony bo daja biale swiatlo i wcale nie wygladaja jak ksenony, poprostu ladniej swieca i znaki duzo lepiej oswietlaja. Tylko wkladajac te zarowki trzeba wymienic tez pozycyjne (u mnie byly w komplecie)
|
|
Góra |
|
 |
pepepe |
#12155 Wysłany:
09 Mar 2007, 18:04; Temat postu: |
|
|
Tak, w hurtowni za jakies troszke ponad 60 pln sa w komplecie.
H4 + W5W
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#12196 Wysłany:
09 Mar 2007, 19:57; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
pepepe napisał(a): Elektryk mowil mi, ze te Blue Vision lepiej swieca niz Vision Plus, wiec raczej wezme Blue ...
BlueVision mają inną temperaturę barwową, ale za sprawą niebieskawego filtra bańki dają delikatnie mniej światła. Wyniki pomiarów były kiedyś w Auto Świecie.
Według mnie obydwa modele są godne polecenia i niezależnie który wybierzesz, będzie to dobry wybór. 
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy
5-drzwiowy .:. dziki wąż piaskowy .:. szybki i wściekły!
|
|
Góra |
|
 |
pepepe |
#12241 Wysłany:
09 Mar 2007, 20:52; Temat postu: |
|
|
Poki co jutro odbieram autko.
Pozamawialem dywaniki, chlapacze, zarowki itp. a nie mam autka
Jak to mowil Pawlak : nadejszła wiekomna chwila 
|
|
Góra |
|
 |
Yoka |
#12247 Wysłany:
09 Mar 2007, 21:03; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tychy Rejestracja: 27 Lut 2007, Posty: 1364
|
pepepe napisał(a): Poki co jutro odbieram autko. Pozamawialem dywaniki, chlapacze, zarowki itp. a nie mam autka  Jak to mowil Pawlak : nadejszła wiekomna chwila 
Aż strach sie bać
Daj znać z pierwszych wrażeń 
_________________ Citroen C4 1.6 HDI 112 KM ......całe 55.000 km Czuje się jak Chuck Norris ......nic się mi nie psuje
|
|
Góra |
|
 |
pepepe |
#12275 Wysłany:
09 Mar 2007, 22:02; Temat postu: |
|
|
Napisze , napisze
Niestety bede sie jednoczesnie zegnal z Kropkiem I 
|
|
Góra |
|
 |
Jaco |
#12279 Wysłany:
09 Mar 2007, 22:15; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Podbeskidzie Rejestracja: 27 Lut 2007, Posty: 1211
|
To nie spisz dzisiaj 
_________________ FIAT Grande Punto 90 KM MultiJet
|
|
Góra |
|
 |
pepepe |
#12286 Wysłany:
09 Mar 2007, 23:03; Temat postu: |
|
|
Eee , spoko , spie , zmeczony jestem, robotki sporo.
3 dni bylem sam w pracy a w pracy kilka serwerow , ze 200 kompow
Najgorsze, ze jak bylem wplacic zaliczke to go widzialem, jakbym nie widzial to bym tak nie myslal 
|
|
Góra |
|
 |
datz |
#12361 Wysłany:
10 Mar 2007, 14:52; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
 |
|
Ja generalnie odradzam żarówki blue vision philipsa z tego względu że nie są zbyt długotrwałe. Ja swoje zamontowałem jeszcze w renault clio w sierpniu a w styczniu jedna już mi zaczynała gasnąć i mają jeszcze jedna wade, jak pada deszcz nie ma takiej widoczności jak przy normalnych żarówkach.
|
|
Góra |
|
 |
Jaco |
#12363 Wysłany:
10 Mar 2007, 14:54; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Podbeskidzie Rejestracja: 27 Lut 2007, Posty: 1211
|
datz napisał(a): Ja generalnie odradzam żarówki blue vision philipsa z tego względu że nie są zbyt długotrwałe. Ja swoje zamontowałem jeszcze w renault clio w sierpniu a w styczniu jedna już mi zaczynała gasnąć i mają jeszcze jedna wade, jak pada deszcz nie ma takiej widoczności jak przy normalnych żarówkach.
Pisałem o tym - ale powiem Ci nie ma reguły, w jednym aucie trzymają rok ponad, w innym pół roku, zależy od użytkowania też itd.
No i najlepiej jak padnie jedna wymienić obie. Co do deszczu trochę racji masz  A poza tym są OK 
_________________ FIAT Grande Punto 90 KM MultiJet
|
|
Góra |
|
 |
niedziu |
#48382 Wysłany:
27 Wrz 2007, 18:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Paliwo: Benzyna
Województwo: małopolskie [K]
|
Ja w moim poprzednim samochodzie (CC) miałem zamontowane VisionPlus Philipsa, jezdziłem z nimi ok 2 lat teraz dałem samochód rodzicom i nadaj świecą. Wiec polecam je, Doświadczenia z H4.
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
grandevito |
#51029 Wysłany:
05 Paź 2007, 19:07; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Oświecim/Tychy Rejestracja: 16 Kwi 2007, Posty: 345
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#51084 Wysłany:
05 Paź 2007, 21:54; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
sa na forum...patrz watek -> Zlot Ustka...
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
grandevito |
#56867 Wysłany:
23 Paź 2007, 04:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Oświecim/Tychy Rejestracja: 16 Kwi 2007, Posty: 345
|
co sadzicie o tych zarowkach ma moze ktos takie u siebie w kropku ?żarówki H4 SportLight * blue+60% * GE Tungsram
_________________ FIAT GRANDE PUNTO 1.4 8V 77KM EMOTION SZARY UNDERGROUND
ZABIC MUCHE NA BOCZNEJ SZYBIE BEZCENNE
http://fiatpunto.com.pl/album_personal.php?user_id=564
|
|
Góra |
|
 |
czlowieksukcesu |
#63325 Wysłany:
12 Lis 2007, 22:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: wzgórze37 [Olsztyn/Toruń] Rejestracja: 29 Sie 2007, Posty: 404
|
założyłem Phlipsy BlueVision i jakość światła jest nieporównywalnie lepsza po 1. światło jest białe i po 2. dalej sięga i po 3. nie ma jak szpanerska  niebieska poświata,
a oto fota
zastanawiają mnie tylko te 4 smugi czy to od żarówek czy fabryczne też tak mają a nie zauważyłem. jakość zdjęcia jest jaka jest bo robiłem komórką
jak będę na spocie w Bydgoszczy ustawimy drugą kropkę obok i zrobimy zdjęcie dla porównania 
_________________ 1.9 JTD
GP 1.4 8V
|
|
Góra |
|
 |
talsen |
#687178 Wysłany:
23 Sie 2013, 23:04; Temat postu: Re: Chcę zmienić żarówki (może Philips BlueVision?) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 31 Paź 2007, Posty: 237
|
palkap napisał(a): Chce zmienic zarowki w swojej kropce ,powod duzo jezdze wieczorami.Czy ktos juz zmienial zarowki na Blue Vision Philipsa ,czy one daja wiecej swiatla czy to tylko dobry marketing Philipsa .Czekam na uwagi i rady odnosnie wymiany zarowek na lepsze w GP. Pozdrawiam W swoim Punto II ,a teraz GP ,testowałem już wszystkie możliwe żarówki. Wnioski są takie: Blue Vision Ultra dobre, ładne światło ,ale z czasem ,wypala się błękitny lakier na bańkach i robią się żółte, Osram Night Breaker ,od nowości jasne ,ale nie tak białe jak u Philipsa światło. Obecnie założyłem żarówki H4, Narva White Power Range, które moim zdaniem są najlepsze z wszystkich jakie wcześniej używałem. Jest na prawdę biały "power" ,jak z latarni ulicznych, tyle ,że one nie mają homologacji na Europę, (nie rozumiem zresztą dlaczego). Najciekawsze jest jednak to, że na opakowaniu jest napisane ,że produkowane są wg technologii Philipsa. Rewelacja, prawie jak ksenony. Nie wiem tylko jaka jest ich trwałość, bo jeżdżę na nich dopiero tydzień. H1 w Punto II wytrzymywały jakieś 1,5 roku.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|