|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 07:19
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
dr gore |
#81941 Wysłany:
14 Sty 2008, 18:21; Temat postu: skrzynia po raz kolejny |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Koło Rejestracja: 26 Gru 2007, Posty: 269
|
wiem że było dużo o skrzyni ale cos mnie martwi
podjechałem dziś na warsztat w celu wymiany oleju w skrzyni.
Mechanik odkrecił i mówi że dobry olej nie ma co wymieniać ( miałem w sklepie już umówiony ze zakupie i miałem dać 10zł za wymianę to był jeden zakład więc odpada że to byli naciągacze chcący tylko zarobić i sprzedać )
Powiedzieli lepiej piwko kupić. Podziękowałem i odjechałem.
Ale martwi mnie ze jednak może za mało go jest?? Mam nadzieje że mechanik odkrecił korek od sprawdzania a nie spustowy i wyleciał olej świadczący o tym że jako taki poziom jest. Dodam jeszcze, że jak wrzucam biegi to słychać przeskoki ale żadnych tarć i nic innego do tego biegi wchodzą płynnie bez problemów. Mowiłem mechanikowi, że słychac biegi powiedział że norma.
Co sądzicie? przejmować się? nie chce przez byle zaniedbanie mieć problemy potem ze skrzynią.
Dodam jeszcze, że chcieli mi lać tylko syntetyk za 40zł/litr bo ,, do tej skrzyni to tylko ten'' ( Punto 1.1 S 55 95' ) A ten co go spisałem z tematu ,, jaki olej w skrzyni ''za 18zł/litr podobno zły.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
adi.degora |
#81942 Wysłany:
14 Sty 2008, 18:26; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Twierdza Poznań Rejestracja: 30 Maj 2007, Posty: 2885
|
|
Góra |
|
 |
dr gore |
#81944 Wysłany:
15 Sty 2008, 22:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Koło Rejestracja: 26 Gru 2007, Posty: 269
|
prawdę mówiąc to liczyłem na kilka postów....... 
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#82457 Wysłany:
16 Sty 2008, 02:39; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
co do rodzai olejów na pewno coś znajdziesz w innych tematach.
Jeżeli sprawdzał olej to pewnie nie tak żeby go spuścić na tyle żeby było za mało. A jeżeli był w dobrej formie to nie powinno go być za mało.
Nie szukaj problemu na siłę 
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|