|
Obecny czas: 24 Kwi 2025, 05:59
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
diegovalkyr |
#827354 Wysłany:
22 Sie 2017, 21:10; Temat postu: Olej - Skrzynia biegów - Uzupełnienie, wyciek. |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: śląskie [S]
|
Witam. Jako, że zauważyłem pocenie się w okolicy skrzyni biegów - wcześniej lał wybierak został wymieniony i okolice skrzyni wyczyściłem; chciałem poradzić się gdzie sprawdzić stan i gdzie dolać w razie potrzeby oleju. Wkleję zdjęcia i może coś jeszcze zwróci Waszą uwagę. Pozdrawiam. Ps. Zaznaczone na czerwono- tam pojawia się olej. Na zielono - moje podejrzenie wycieku. Nadmienię, że na postoju nie ma ani jednej kropki pod samochodem. Wybierak wygląda na ok. 1.  2. 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
steyr |
#827362 Wysłany:
22 Sie 2017, 22:31; Temat postu: Re: Olej - Skrzynia biegów - Uzupełnienie, wyciek. |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Paweł
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Lounge
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kalwaria Z. Rejestracja: 19 Cze 2014, Posty: 1302 Pomógł: 44
|
Wlew oleju masz na pierwszym zdjęciu. Patrząc na zdjęcie górna jego część od lewej strony gdzieś w 1/3 dł. zdjęcia jest korek na dość duży imbus. Rozmiaru nie pamiętam coś ~10. Oleju ma być pod korek, samochód ma stać na płaskim terenie.
|
|
Góra |
|
 |
bonku |
#827427 Wysłany:
24 Sie 2017, 08:39; Temat postu: Re: Olej - Skrzynia biegów - Uzupełnienie, wyciek. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Bolesławiec Rejestracja: 06 Sty 2009, Posty: 411 Pomógł: 2
|
Wcześniej, tzn. kiedy? Też swój kiedyś na gwarancji robiłem i po pół roku znowu się pociło. Wybierak to temat rzeka, mój mechanik mówi, że jak nie ma plamy oleju pod samochodem to lepiej nie ruszać bo może być jeszcze gorzej. W tym roku kupiłem bańkę ojeju i dolałem, bo też się poci. Wlazło 100ml do korka, tak więc dalej nie ruszam.
_________________ [center]Punto Evo 1.4 Dynamic Blue&Me
|
|
Góra |
|
 |
diegovalkyr |
#827531 Wysłany:
27 Sie 2017, 18:50; Temat postu: Re: Olej - Skrzynia biegów - Uzupełnienie, wyciek. |
|
 |
Forumowicz |
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: śląskie [S]
|
bonku napisał(a): Wcześniej, tzn. kiedy? Też swój kiedyś na gwarancji robiłem i po pół roku znowu się pociło. Wybierak to temat rzeka, mój mechanik mówi, że jak nie ma plamy oleju pod samochodem to lepiej nie ruszać bo może być jeszcze gorzej. W tym roku kupiłem bańkę ojeju i dolałem, bo też się poci. Wlazło 100ml do korka, tak więc dalej nie ruszam. Jakieś 1,5 roku. Ale myślę, że to nie z wybieraka.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|