|
Obecny czas: 08 Maj 2025, 04:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
jackodembos |
#842835 Wysłany:
24 Paź 2018, 12:53; Temat postu: Diagnostyka modułu klimatyzacji w MES |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Jacek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Energy
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
|
Za żadne skarby nie mogę połączyć się z modułem klimatyzacji auta kablem Polskiej firmy Viaken. Wszystkie pozostałe moduły są dostępne (niektóre poprzez zalecaną przez producenta żółtą przejściówkę),natomiast z klimą za żadne skarby nie chce się łączyć.Może mam jakieś zwarcie w czujniku klimatyzacji i przez to są problemy.Od jakiegoś czasu walczę z "nierówną" mocą auta i już mi się skończyły pomysły.Klima działa normalnie tylko wydaje mi się że kompresor klimy buczy trochę za głośno (albo mi się wydaje). Z góry dziękuję za wszelką odpowiedź w temacie.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Maarcel |
#856828 Wysłany:
27 Sie 2021, 20:17; Temat postu: Re: Diagnostyka modułu klimatyzacji w MES |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Sport
Województwo: łódzkie [E]
|
To prawda - najnowszy Viaken ST1170 v3 również nie łączy się z klimatyzacją. Reszta bez najmniejszego problemu.
|
|
Góra |
|
 |
Jachaś |
#856830 Wysłany:
28 Sie 2021, 09:43; Temat postu: Re: Diagnostyka modułu klimatyzacji w MES |
|
 |
Moderator |
 |
Samochód: Punto 2012
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Easy
Województwo: świętokrzyskie [T]
|
jackodembos napisał(a): Od jakiegoś czasu walczę z "nierówną" mocą auta i już mi się skończyły pomysły.Klima działa normalnie tylko wydaje mi się że kompresor klimy buczy trochę za głośno (albo mi się wydaje). Z góry dziękuję za wszelką odpowiedź w temacie. Możesz opisać coś więcej? Ile czasu z tym walczysz, co zrobiłeś do tej pory(co wymieniłeś/robiłeś), czy problem pojawił się (niedługo albo od razu) po jakiejś naprawie/serwisie. No i jak już poruszyłeś temat klimy, to też możesz opisać jw. , też może uda się coś podpowiedzieć 
_________________ Moje Punto Easy Sport MY2012
|
|
Góra |
|
 |
pmxoo7pI |
#861343 Wysłany:
11 Gru 2023, 20:22; Temat postu: Re: Diagnostyka modułu klimatyzacji w MES |
|
 |
Puntoświr |
 |
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
|
|
Góra |
|
 |
Banter1997 |
#861805 Wysłany:
08 Mar 2024, 13:22; Temat postu: Re: Diagnostyka modułu klimatyzacji w MES |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Mariusz
Samochód: Abarth Punto Evo
Silnik: 1.4 16V 155KM
Wersja: S
Województwo: mazowieckie [W]
|
Fiat Grande Punto to kompaktowy samochód osobowy produkowany przez włoską markę Fiat w latach 2005-2018. Jest to popularny model, który zyskał uznanie głównie za swoje dynamiczne prowadzenie, atrakcyjny design oraz przestronność w klasie kompaktowych samochodów.
Opinie na temat Fiata Grande Punto są zazwyczaj pozytywne pod względem wyglądu zewnętrznego, komfortu podróżowania i osiągów silnikowych. Wersje z mocniejszymi silnikami zapewniają dobrą dynamikę jazdy, natomiast te z ekonomicznymi jednostkami napędowymi mogą być oszczędne w użytkowaniu.
Jednakże, jak każdy samochód, Grande Punto ma również swoje wady. Niektórzy użytkownicy mogą zgłaszać problemy z jakością wykończenia wnętrza oraz awaryjnością niektórych podzespołów. Ponadto, starsze egzemplarze mogą być podatne na korozję, więc warto zwracać uwagę na stan nadwozia.
Podsumowując, Fiat Grande Punto to solidny wybór w segmencie kompaktowych samochodów, oferujący przyzwoite osiągi, atrakcyjny wygląd i przestronne wnętrze. Jednak przed zakupem warto dokładnie sprawdzić stan techniczny i historię serwisową konkretnego egzemplarza.
|
|
Góra |
|
 |
pmxoo7pI |
#861806 Wysłany:
08 Mar 2024, 13:47; Temat postu: Re: Diagnostyka modułu klimatyzacji w MES |
|
 |
Puntoświr |
 |
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Banter1997 napisał(a): Fiat Grande Punto to kompaktowy samochód osobowy produkowany przez włoską markę Fiat w latach 2005-2018. Jest to popularny model, który zyskał uznanie głównie za swoje dynamiczne prowadzenie, atrakcyjny design oraz przestronność w klasie kompaktowych samochodów.
Opinie na temat Fiata Grande Punto są zazwyczaj pozytywne pod względem wyglądu zewnętrznego, komfortu podróżowania i osiągów silnikowych. Wersje z mocniejszymi silnikami zapewniają dobrą dynamikę jazdy, natomiast te z ekonomicznymi jednostkami napędowymi mogą być oszczędne w użytkowaniu.
Jednakże, jak każdy samochód, Grande Punto ma również swoje wady. Niektórzy użytkownicy mogą zgłaszać problemy z jakością wykończenia wnętrza oraz awaryjnością niektórych podzespołów. Ponadto, starsze egzemplarze mogą być podatne na korozję, więc warto zwracać uwagę na stan nadwozia.
Podsumowując, Fiat Grande Punto to solidny wybór w segmencie kompaktowych samochodów, oferujący przyzwoite osiągi, atrakcyjny wygląd i przestronne wnętrze. Jednak przed zakupem warto dokładnie sprawdzić stan techniczny i historię serwisową konkretnego egzemplarza. Co to ma być?  Atak botów sztucznej inteligencji, czy żywy przygłup? 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|