|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 07:26
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
unknown |
#88847 Wysłany:
05 Lut 2008, 21:14; Temat postu: Kropek dostal po tyłku |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Witam
Nisetety mam dla Was zła wiadomość. Dziś kolejny kropek dostał po tyłku i to jeszcze przez kobietę, no ale do sedna.
Stoję sobie dzisiaj w korku przed przejazdem kolejowym oczekując jego otwarcia, aż tu nagla słyszę łup i szarpnięcie. Odrazu spojrzałem w tylne lusterko i co widze? Kobietę wiek 37-43 lat. Pomyślałem sobie że z tyłu to pewnie nic nie zostało bo przywaliła we mnie seatem altea. Wysiadłem i podchodze do tyłu samochodu i co widze? Na kropku nie ma nawet żadnej ryski. Tylnia klapa tak jak była wcześniej, na zderzaku tylko drobne otarcia, a w seacie do wymiany przedni zderzak, maska( bo się troche wygieła), kratka od wlotu powietrza oraz oberwały się reflektory. Po obejrzeniu wstępnie kropka, nie zaauważyłem żadnych uszkodzeń poza lekkim wypchnięciem filtra powietrza, który znajduje sie poniżej zamka tylniej klapy. Dałem sobie spokój i nie wzywałem polciji. Spisałem tylko numer polisy uzezpieczeniowej, numery rejestracyjne i dane osobowe kierujacej. Po powrocie do domu i bardzo dokładnych oględzinach zauważyłem wgniecenie z tyłu od środka na poziomie koła zapasowego. Dobrze, że wziąłem dane kontaktowe do tej osoby i po wykonaniu telefonu osoba pokryje szkody ( które są nie wielkie. bo nic poza w/w szkoda nie zauwżyłem). Nawet gdyby nie zechciał pokryć szkód to miałem jej wszystkie dane oraz świadka całego zdarzenia.
A na moje pytanie dlaczgo nie zahamowała, odpowiedziała mi:
" Bo mi się spieszyło i syn mnie poganiał bo musiałam go do szkoły odwieź"
Na przyszłość: nie lekceważcie kobiet na drodze, ale to nigdy przenigdy!
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez unknown, 05 Lut 2008, 22:04, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Juras |
#88853 Wysłany:
05 Lut 2008, 21:23; Temat postu: |
|
|
Coś wiem o tym chłopie..Też baba i też jej się spieszyło. Ale tu straty były większe  Dobrze że nic się nie stało Tobie  Więcej o mojej przygodzie poczytasz sobie tu:
http://fiatpunto.com.pl/topic5125.html
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
unknown |
#88857 Wysłany:
05 Lut 2008, 21:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Szkoda kropki, bo tak ładna była, no i jeszcze remont, to prawie jakby drugie życie dostała, a tu o baba na drodze i wszystko co dobre, pekło jak banka bydlana.
_________________ Fiat Punto I S55 | 1998r | 1.1 | 55 KM | 3D
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#88860 Wysłany:
05 Lut 2008, 21:47; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
Candy Cane |
#88861 Wysłany:
05 Lut 2008, 21:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: 125
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: Elektryczny
Wersja: Go!
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Kociuchowice Rejestracja: 05 Wrz 2007, Posty: 296
|
jak hamowała tak samo jak ty piszesz "chamowała" to faktycznie - fatalnie ! 
|
|
Góra |
|
 |
unknown |
#88867 Wysłany:
07 Lut 2008, 22:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
nie czepiaj sie aż tak bardzo. Każdemu może się trafić literówka [ Dodano: 07 Lut 2008 21:08 ]po wizyci u mechanika okazalo sie ze tylnia belka zderzak i poodloga pod kolem zapasowym do remontu 
_________________ Fiat Punto I S55 | 1998r | 1.1 | 55 KM | 3D
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|