|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 11:29
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
tjsz |
#100306 Wysłany:
08 Mar 2008, 18:36; Temat postu: Kilka pytan nowego wlasciciela PUNTO |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Giżycko Rejestracja: 08 Mar 2008, Posty: 129
|
Witam wszystkich. Zakupilem niedawno PUNTO 1.1 1998.
Mam kilka uwag co do ktorych nie wiem jak podejsc:
1. Jak wymienic (i gdzie kupic i za ile) kratke wylotu powietrza na pasazera. Ta czesc co jest na srodku i mozna nia sterowac w strone pasazera. Polamane sa lopadki regulujace kierunek i blokuje sie przez to. W jaki sposob sie to wyciaga?
2. Dzis zauwazylem ze tapicerka tylnych prawych drzwi odstaje w miejscu polaczenia z szyba. W jaki sposob mozna to naprawic? Probowalem wciskac ale nie wiele zdzialalem. Czy moze ktos kiedys rozbieral i zle zamontowal? Czy podczas montazu tapicerki trzeba najpierw zalozyc gorna czesc a potem reszte ??
3. Przednie drzwi pasazera bardzo ciezko sie otwieraly. Przesmarowalem zamek WD-40 i jest lepiej ale to w dalszym ciagu nie to. Po pociagnieciu za klamke jest problem zeby odciagnac drzwi do siebie. Co to moze byc?
4. Czy ktos z Was wymienial licznik z wersji S (ten bez obrotka i temp plynu) na ten z obrotomierzem i temperetura plynu? Prosze o dokladne informacje co i jak potrzeba zrobic zeby bylo dobrze wlacznie z podlaczeniem obrotomierza. Czy przy wyciaganiu licznika konieczne jest zdjecie kierownicy?
5. Dzis tez zauwazylem ze klakson nie dziala jak silnik jest wylaczony. Czy to jest normalne?
To na ta chwile chyba bedzie wszystko, jak cos sobie jeszcze przypomne albo wyczaje to bede pytal. Prosze o fachowe rady.
_________________ Pozdrawiam:
TOmcio
Punto I 1.1S benzyna, 1998
|
|
Góra |
|
 |
|
|
BzzQ |
#100329 Wysłany:
08 Mar 2008, 19:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 07 Lut 2008, Posty: 268
|
Jeden temat jedno pytanie, tak na początek i przeczytaj regulamin, chętnie bym pomógł ale mam FL`ke jeśli potrzebujesz coś kupic to albo allego, albo jakiś sklep z częściami do fiatów lub ASO.
Fajnie by było gdybyś się też przedstawił, tak jak to robią inni w dziale moje/twoje punto jakieś foto i opisik nie tylko defektów...
_________________ Punto FL 03/04r 1.2 8V
Zapraszam do galerii
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#100367 Wysłany:
08 Mar 2008, 22:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
1. allegro
2. trzeba zdjąć i z sprawdzić czy dobrze wciśnięte przy szybie jest
3. trzeba rozebrać tapicerkę i sprawdzić mechanizm otwierania
4. szukaj a znajdziesz
5. zasilanie podpięte z innego źródła
ps. używaj SZUKAJ...
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
Ja_szczur |
#100377 Wysłany:
08 Mar 2008, 22:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Siedlce Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 449
|
Co do tej tapicerki to mam to samo. Wkładałem to już na wiele sposobów i jak tylko kilka razy zamknę drzwi to mi ten plastik wyskakuje.
_________________ Punto I 55KM + GAZ 97r.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|