|
Obecny czas: 19 Maj 2025, 04:54
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
azj |
#110375 Wysłany:
01 Kwi 2008, 09:01; Temat postu: Pochylone przednie koło |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam,
Byłem uderzony w lewe przednie koło. Felga się trochę odkształciła, koło się pochyliło do wewnątrz u góry. Do wymiany miałem zwrotnicę. Po wymianie koło dalej jest lekko pochylone. Mechanik "zgaduje", że teraz to już tylko amortyzator został do wymiany i powinno być ok.
W innych miejscach zawieszenia auta nie widać żeby coś było nie tak, moje pytanie jest takie: czy lekko walnięty (bo nie widać żeby był skrzywiony)amortyzator może powodować pochylenie koła?
TIA pozdrawiam AZJ
Punto I 60 Stile 1,2 ABS '99 3d
|
|
Góra |
|
 |
|
|
BobMF |
#110498 Wysłany:
01 Kwi 2008, 15:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
jak amortyzator by wychylał koło to albo by nie pracował normalnie albo byłby kielich zniszczony/wygięty albo zbieżność ... ??
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
azj |
#110545 Wysłany:
01 Kwi 2008, 17:38; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam,
Zrobiłem fotki amortyzatora i po analizie wychodzi na to, że jest wygięty. Co ciekawe zachowuje się zupełnie normalnie. Mam nadzieję, że po wymianie wszystko będzie już ok.
Pozdrawiam AZJ

|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#110710 Wysłany:
02 Kwi 2008, 00:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
a wygięty amorek nie powinien ciec ??
fotka mało mnie przekonuje, a jak bardzo koło wygiete ??
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
azj |
#110732 Wysłany:
02 Kwi 2008, 21:38; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam,
Nie cieknie. Zrobiłem zdjęcia porównawcze drugiego amora i tam linia, którą poprowadziłem pokrywała się z krawędzią amorka na całej długości, przy tym tak nie jest, choć nie jest to duży odgięcie. Koło jest wychylone gdzieś o 5 - 7 stopni. Na fotce widać również tylne koło dla porównania.
Pozdrawiam AZJ [ Dodano: 02 Kwi 2008 21:38 ]Wymiana amortyzatora dala pozytywny rezultat. Koło się wyprostowało, kierownica się ustawiła na środku i zbieżność się poprawiła, oczywiście jade na ustawianie.
Pozdrawiam AZJ
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|