|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 07:57
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kolacz |
#110913 Wysłany:
02 Kwi 2008, 17:05; Temat postu: Punto 1,7 TD nie odpala |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam mam dość duży problem z moim diselkiem. Mianowicie chodzi o odpalanie jeśli samochód postoi przez noc albo z 6-7 godzin nie che odpalić albo kręci i nie odpala albo po prostu rozrusznik tak jakby nie wbijał i słychać tylko świst tak jakby tylko się kręcił albo też od razu coś go wyłanczało. Jak już raz zapali to potem normalnie zapala za każdym razem. U mechanika powiedzieli że to elektromagnes w rozruszniku i został wymieniony dostał też nowy akumulator. W ostatnim czasie wymieniane były też wszystkie paski i filtry ale to chyba nie ma żadnego wpływu. Ma ktoś może jakieś propozycje bo nie chce jechać znów do mechanika i wydawać kasy na części które i tak tego nie naprawia.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
budziko |
#110989 Wysłany:
02 Kwi 2008, 19:53; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Miałem zbliżony problem i takie same objawy, z tym że u mnie rozrusznik zawsze kręcił. Problemem okazał się być nie do końca sprawny przekaźnik świec żarowych
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|