|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:44
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Misio0o |
#119482 Wysłany:
27 Kwi 2008, 13:15; Temat postu: Woda w Punciaku |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 12
|
Witam
Od jakiegoś czasu wiedziałem ze jest mokro (tylko pod wycieraczka kierowcy) ale z reguły wystarczyło położyć gazetę i było ok ale teraz niedawno wchodzę do autka i z ciekawości zaglądam pod wycieraczkę a tam cala ta wykładzinka nasiąknięta tak ze jak przyciskam palcami to woda sie zbiera POMOCY jak tak dalej pójdzie to jak flinston będę nogami szurał bo zgnije mi autko
Z góry dziękuje
|
|
Góra |
|
 |
|
|
GND |
#119525 Wysłany:
27 Kwi 2008, 16:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 10 Paź 2007, Posty: 1541
|
hmm z tego co wiem to w punto 2 przy szybie jest co z uszczeleczka, przez co woda dostaje sie do srodka, ale nie wydaje mi sie by było to cos takiego przez co było by tyle wody!
weź jakis garnek z woda i sprawdzaj przez co woda sie dostaje. A nastepnie to wymien !
_________________ FIAT PUNTO II 1.2 8V topic6507.html
|
|
Góra |
|
 |
BzzQ |
#119564 Wysłany:
27 Kwi 2008, 19:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 07 Lut 2008, Posty: 268
|
a płynu w chłodnicy ci nie ubywa???
bo jak nie to to jest to o czym pisał GND, tylko pamiętaj żeby zdjąć klemy aku, bo możesz sobie coś zalać...
_________________ Punto FL 03/04r 1.2 8V
Zapraszam do galerii
|
|
Góra |
|
 |
esio88 |
#124980 Wysłany:
13 Maj 2008, 18:59; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
miałem to samo. Całą zime sie męczyłem i to przez kilka sezonów. W tym roku postanowiłem ostro wziąć się za to. Pojechałem do zaufanego mechanika - ten rozebrał całą tapicerke i okazało się, że w podłodze jest jakaś uszczelka, która wyśliznęła się jakimś cudem ze swojego miejsca. Wstawili ją na swoje miejsce i problemu nie ma. nie trzeba nawet rozbierać autka od wewnątrz, wystarczy sprawdzić tą uszczelkę od spodu podwozia. Nie wiem gdzie ona dokładnie jest, ale tak mi to tłumaczyli. Pozdrawiam
_________________ puntoII, 1.2 8v
|
|
Góra |
|
 |
GND |
#125016 Wysłany:
13 Maj 2008, 21:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 10 Paź 2007, Posty: 1541
|
hmm aha. no spoko, nie słyszałem o tym by tam była jakas uszczelka... no ale skoro tak jest.
_________________ FIAT PUNTO II 1.2 8V topic6507.html
|
|
Góra |
|
 |
AsKier |
#129005 Wysłany:
26 Maj 2008, 00:12; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Księstwo Zgierskie Rejestracja: 04 Lut 2008, Posty: 15
|
no ja miałem lepsze przeboje...woda dostaje się przez podszybie - jak są zawiasy mocowania maski to za nimi jest duża ilość szczelin...woda leci po szybie w wpada w to miejsce...mój rocznik miał wadę (nie do końca nałożone uszczelnienie karoserii...
dociąłem gumę..nawaliłem silikonu, uszczelniłem wszystko i jest ok..zrobię foto co i jak...
trzeba zdjąć wycieraczki, plastik podszybia i mechanizm wycieraczek..i tak się trzeba natrudzić....
|
|
Góra |
|
 |
Artec_kie |
#129098 Wysłany:
26 Maj 2008, 13:08; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
AsKier napisał(a): (...) dociąłem gumę..nawaliłem silikonu, uszczelniłem wszystko i jest ok. (...)
Z silikonem to ja bym uważał. Uszczelniacze silikonowe są najczęściej na bazie kwasu octowego, a blacha + kwas to nie jest dobry pomysł.
Pozdrawiam, Artur
|
|
Góra |
|
 |
Misio0o |
#134416 Wysłany:
12 Cze 2008, 09:47; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dzięki chłopaki ale czy możliwe ze to woda z chłodnicy bo tam zauważyłem ze ubywa tylko jak to możliwe hmm HELP
|
|
Góra |
|
 |
Pawcio |
#134596 Wysłany:
12 Cze 2008, 19:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 12 Lip 2007, Posty: 142
|
Misio0o napisał(a): Dzięki chłopaki ale czy możliwe ze to woda z chłodnicy bo tam zauważyłem ze ubywa tylko jak to możliwe hmm HELP
Możliwe, może przeciekać nagrzewnica lub wąż doprowadzający, odprowadzający płyn z nagrzewnicy.
_________________ Zawsze i wszędzie Puntem wozić się będę!
Punto mk I, 1.1 SX, 55 KM, 98r.
VW Golf mk III 1.6
|
|
Góra |
|
 |
Misio0o |
#146346 Wysłany:
17 Lip 2008, 23:37; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Siema Sluchajcie znalazlem poprostu lałem wodę z węża po szybie i jak sie wczołgałem w srodku to kurcze dokladnie nie wiem ale jakos tak jakby od sprzegła w lewo jakies 10 cmdo góry... hmm zagmatwane to ale inaczej nie potrafie. NIestety dziury z której sie leje nie znalazlem ale jak pisal AsKier to gdzies przy mocowaniu maski przy kierowcy sa różne dziury i tam sie gdzieś dostaje hmmm . Dziura nie zlokalizowana bo od środka sie nie mogę dostać a nie wiem czy ściagnięcie nadkola pomoże?? Ale mimo wszystko dziękuje Panowie za podpowiedzi
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|